2017-02-14 323 瀏覽
今個星期一又到左一年一度既團年飯今次親戚簡左黎呢一到 我覺得都幾好起碼唔再係食個D乳豬乜乜乜、魚翅乜乜乜、鮑魚乜乜乜呢間中菜係位於中環既所以可能唔鐘意過海既就可以唔會太鐘意啦但係同時間 我覺得團年飯食呢D已經係一個大突破黎首先要提及既係 一個叫做龍騰撈起既野 簡單D黎講 就係一個「撈起」D上輩既親戚一定會好鐘意但係因為我掛住睇 所以無影底 但係我覺得 如果同屋企人親年黎呢個真係一定要叫我諗個個都會好鐘意椒鹽蛤蟆功 (田雞腳)之後我地就叫左D小菜 其實每款我都覺得幾特別鐘意辣既朋友 應該會幾鐘意呢個 睇張圖都見到 佢上面加左好多辣椒然後 再睇真D 其實佢係田雞腳黎LOL 不過真係好惹味 個田雞脾好正呀孔雀煎黃魚我第一眼睇既時候 仲以為係生蝦既熟版LOL…。姐係「熟蝦」不過事實上佢係魚黎既 唔知靈感係咪都係源自生蝦呢HAHAA食落去 脆脆地 帶少許辣 食落好香口!之後就講下個餐廳既環境係一個西式既格局、中式既菜色不過雖然佢唔係圓台 係長方形台 但係我覺得感覺都幾舒服同埋兩位主席位都可以聽到對方講野既呢次既團年飯真係唔錯

今個星期一又到左一年一度既團年飯
今次親戚簡左黎呢一到 我覺得都幾好
起碼唔再係食個D乳豬乜乜乜、魚翅乜乜乜、鮑魚乜乜乜
呢間中菜係位於中環既
所以可能唔鐘意過海既就可以唔會太鐘意啦
但係同時間 我覺得團年飯食呢D已經係一個大突破黎

D上輩既親戚一定會好鐘意
我諗個個都會好鐘意
椒鹽蛤蟆功 (田雞腳)
之後我地就叫左D小菜 其實每款我都覺得幾特別
孔雀煎黃魚
我第一眼睇既時候 仲以為係生蝦既熟版LOL…。姐係「熟蝦」
不過事實上佢係魚黎既 唔知靈感係咪都係源自生蝦呢HAHAA

食落去 脆脆地 帶少許辣 食落好香口!
之後就講下個餐廳既環境
係一個西式既格局、中式既菜色
不過雖然佢唔係圓台 係長方形台 但係我覺得感覺都幾舒服

同埋兩位主席位都可以聽到對方講野既