餐廳: 牛奶冰室 (順福糧倉)
資訊:

2023-02-16 233 瀏覽
見佢新開張 諗住同朋友食個快飯試下佢晚市,到達餐廳嘅時候係夜晚八點三,餐廳門口寫明係收9:30,但係已經封起咗一半嘅座位拖緊地 好似準備收工咁樣,所以我哋都坐得比較迫夾。後來因為越來越多人入嚟食晚餐,佢又開放返嗰啲座位⋯⋯食物嘅種類唔算好多,可能都係一個系列嘅咖喱飯 蔥油飯,有豬雞牛俾你揀 但比起一般嘅茶餐廳算係好少選擇。我叫咗一個果香咕嚕肉飯,上枱嘅時候已經覺得普普通通,成個碟頭飯咁樣。我期望咕嚕肉會有少少菠蘿,但係一舊都冇,不過餐單設計係咁樣都冇辦法。可惜佢嘅味道都係非常之差,醬汁係勁酸,食到後來個口有少少灼痛嘅感覺,最慘係佢將咕嚕肉直接倒係飯上面,連飯都酸埋😞 咕嚕肉嘅份量都好少,有啲時候淨係食到炸皮,肉粒切得好細,炸完之後又乾又硬,係我一生人食過最難食嘅咕嚕肉。見到隔籬枱嘅咖喱牛腩飯 賣相同樣衝擊,我覺得我哋兩個飯夾埋先至可以成為一個兩餸飯,但係佢嘅價錢就比一般嘅貴好多👎🏻 以後都唔會再嚟食飯

咕嚕肉