2015-10-27 155 瀏覽
星期日, 訓到點幾兩點, call朋友去荃灣醫肚。講起荃灣食野, 第一時間諗起既不外乎荃灣廣場、愉景新城、荃新天地或大鴻輝一帶既眾安街。但都有一個共同問題: 人多!所以諗起熊貓酒店樓下既悅來坊。一來泊車永遠唔使排長龍, 二來近排遊客少左, 唔使同人逼。三個人, 去到悅來坊都幾兩點零。行經Pizza Hut, 見到有六七個人係出邊等位, 八卦下本menu又好似幾吸引, 細看一下, 兩點半仲有下午茶時段。好! 拿張飛等入座。兩點三有位! 但仲有3個字先到下午茶時段喎! 身邊位高高瘦瘦又幾靚女既waitress好Nice咁同我地講:「唔緊要啦, 你依家落單, 我照計你下午茶時段啦!」讚!忌廉蘑菇湯, 夠哂creamy, 又香又濃。絕非一般茶餐廳級數可相比擬。海鮮批細細塊, 一開四每人一塊, 邊個唔夠仲可以添一塊。該脆既地方脆, 該軟既地方軟, 實在唔錯。熱辣辣!焗海鮮飯, 望落好似好細, 但都幾多料, 份量唔細。又係熱辣辣, 好食, 抵讚!呢個意粉, 汁濃, 肉嫩, 意粉彈牙。一人多左杯特飲, 呢餐雖平, 但食得好開心。個商場人又少, 坐左個幾鐘埋單。食完野吹完水去沙灘吹風, 悠悠閒閒過一個
星期日, 訓到點幾兩點, call朋友去荃灣醫肚。
但都有一個共同問題: 人多!
熱辣辣!
呢個意粉, 汁濃, 肉嫩, 意粉彈牙。

食完野吹完水去沙灘吹風, 悠悠閒閒過一個下午。
題外話/補充資料: 服務唔錯, 有笑容
2015-10-25
5 分鐘 (堂食)