2021-07-11
k11 musea真係好多野食! 今次發現左依間喫麵, 佢唔止食碗麵咁簡單, 而係匯集多個亞洲城市既著名麵食, 換言之拉麵, 擔擔麵, 船麵, 雲吞麵等等全部都可以係度食到!布吉大蝦冬蔭功粉大蝦開左邊, 食起上黎方便d, 湯底夠濃郁, 入口有刺激既冬蔭功感覺, 湯粉好快索湯, 啖啖泰國味道, 食完更加掛住布吉!河內和牛湯河朋友話想清清地, 揀左pho, 湯頭清甜鮮味, 和牛腍滑, 味道不比食pho既專門店差!成都紅油抄手五粒紅油抄手, 餡料飽滿, 內有原粒蝦肉, 入口彈牙, 大大粒夠滿足, 味道微辣, 可以再重口味一點就更好食!芒果糯米飯連最愛既甜品芒果糯米飯都有, 椰汁夠香甜, 糯米飯軟糯度合格, 不錯!飲品叫左台北火龍果檸檸綠茶 & 吉隆坡薏米檸檸綠茶, 兩者都清清甜甜幾解渴, 加上少少檸檬味仲幾開胃添!依度真係幾乎你UP得出既亞洲小食同埋麵都有齊, 梗有一款ARM食, 而且半自助式成個用餐過程叫做快靚正, 值得一試。
布吉大蝦冬蔭功粉
河內和牛湯河