書店cafe或者漫畫cafe就聽得多,呢間cafe居然crossover Salon咁特別!餐飲與美髮集於一身嘅Cafe Salon近年都大行其道,以滿足不同客人嘅需求🤭 客人可以一邊理髮一邊飲咖啡歎美食,真係最啱哂忙碌嘅都市人,既慳時間,又可以放鬆一吓💆🏻‍♀️ 其實就咁睇門面我以為係普通cafe,坐入去亦都無髮型屋陣味㗎!👀 裝潢簡約型格,以黑色作主調⚫️ 座位唔算多,有幾張枱同bar枱可以坐。再行入啲已經係salon啦~ ❤️ 煙燻燒烤手撕豬肉意大利軟包 $98麵包非常鬆軟,啲手撕豬肉餡多到滿瀉,豬肉調味惹味濃郁,中間仲夾咗菠蘿唔會齋食肉咁dry,好多汁!🍍❤️ 壽喜燒牛肉意粉 $118本來想食佢個carbonara㗎,點知賣哂😢 壽喜燒+意粉配搭都幾新穎好日式fusion嘅感覺,喺意粉上有粒橙色嘅蛋黃,再加牛肉片同木魚碎。意粉係闊條麵,食落都幾彈牙。壽喜燒汁甜甜哋出奇地夾!撈勻個蛋,更加creamy😜❤️ 煙肉配脆糖香蕉窩夫 $88呢個個窩夫係比較脆身嘅窩夫,有兩層🧇 脆糖香蕉即係焦糖香蕉,表面金黃帶有焦糖嘅脆度,配埋煙肉食好match,鹹鹹甜甜咁。加咗糖漿令油膩感減輕不少,好邪惡呀😈❤️

再行入啲已經係salon啦~

❤️ 煙燻燒烤手撕豬肉意大利軟包 $98

❤️ 煙肉配脆糖香蕉窩夫 $88
煙肉配脆糖香蕉窩夫

❤️ 秘魯75%牛奶朱古力 $45
秘魯75%牛奶朱古力
如果唔鍾意太甜嘅朱古力呢個滿足到你啦!本來以為味道會偏苦,但因爲奶嘅比例較多,反而無想像中咁苦喎😛 朱古力味都濃㗎!

❤️ 咖啡二重奏 $60
咖啡二重奏
見到有Combo揀又點可以唔試喎,可以一次過試奶啡同黑咖啡!
當日有兩款咖啡豆俾我揀:PNG & BRAZIL ☕️ 我就揀咗BRAZIL,偏nutty啲!兩杯分別係Espresso 同Piccolo Latte,先飲Espresso,感受其濃醇風味,帶酸甜!Piccolo Latte入口細滑,奶嘅比例多酸味降低。

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
本來我係抱住新鮮感而入嚟🤣 無諗到個食物同咖啡質素都幾有誠意喎,佢哋都幾重視食物嘅質素,係用心去經營👏🏻

補返Menu先👇🏻
2022-01-04
$204.5 (晚餐)