2018-06-27
聽朋友介紹呢間野好食,今日終於同朋友黎食。好耐冇嚟過黃埔,估唔到新開左好多餐廳,而呢間就位於紅磡同埋黃埔之間,地鐵站行一陣就到。餐廳入邊有卡位,而且裝修簡約,幾舒服!我個人覺得雞煲係好食嘅,雖然我好少食雞煲,但係我鍾意食重口味嘅嘢,而呢間嘅雞煲正正係好入味。我地叫咗海鮮醬雞煲,入面有半隻雞、大蝦同埋蜆。雞肉嫩滑,一啲都唔鞋,而且沾滿醬汁,好惹味!啲蜆雖然唔算多,但同啲汁好夾,同樣好味!所以建議大家可以額外加錢叫蜆。廚房仲好細心將啲蝦頭剪走,方便進食,啲蝦算大隻,啖啖肉。另外煲入邊仲有大量洋蔥同芫荽,個人好鍾意食洋蔥,覺得啲醬汁炆洋蔥,超好食!我同朋友都食晒啲雞我同朋友真係食晒啲雞架!因為真係好味另外我哋仲加錢叫咗美國肥牛、手打四寶丸、雲吞同埋蔬菜籃。肥牛好有牛肉味,而且厚身又唔鞋口,都係$58,值得嗌!另外手打四寶丸都好味,我朋友話墨魚丸係最好食,不過因為太飽,所以冇食到。我食咗好多蔬菜,尤其係娃娃菜同粟米,因為兩種菜同雞煲味道好夾,變得更加鮮甜!
我同朋友真係食晒啲雞架!因為真係好味