2021-07-27
雞煲爆香又惹味,海鮮火鍋新鮮又鮮甜,魚與熊掌如何選擇?Why not both? 兩星期一次拍拖日,今次選址灣仔新南苑,雞煲x火鍋已非常吸引,仲要係放題,點可以唔一試究竟?180分鐘任飲任食,共有3個餐可揀- 牛魔王餐、海鮮餐及至尊餐,唔洗問我就緊係揀海鮮餐啦,反正都有美國肥牛,樣樣都有得食先完美架嘛!一坐底揀湯底,5款可選,其中新鮮蟹鍋花甲就係灣仔店限定,有隻大大minion浸住溫泉陪你打邊爐🤩,但愛麻辣的人就揀左四川麻辣拼蕃茄龍蝦🦞,一次過滿足兩公婆需要!先講雞煲😋我地揀左小辣,好快就上枱啦!店員一邊響我地面前以大火煮熟,一面解釋每1.5分鐘炒1次以防痴底,大約7分鐘就食得啦!一開蓋香味撲鼻而來,呢個「鬼馬雞煲」除左雞,仲有油炸鬼,吸哂雞煲D精華,係好味的但未夠淋,相信淋d會更正!講返主角雞肉,肉嫩多汁,骨肉分明,整體唔算太多骨,個汁好惹味,雞肉亦相當入味,食完極之開胃,差不多食哂會有店員問需唔需要添食,但仲要品嚐鮮味火鍋唯有暫別雞煲🥺未講海鮮鍋前要先大讚店家每枱附送的冰鎮鮑魚,口感極佳,彈口非常,最讚是個醬汁,而家講起都相當回味!海鮮拼盤以冰鮮上枱,目測都好新鮮,全盤有蝦、有魚、
先講雞煲😋
海鮮拼盤以冰鮮上枱,目測都好新鮮,全盤有蝦、有魚、有蠔、大蜆、青口及扇貝,每樣淥熟都鮮甜彈牙,果然新鮮!
你以為得咁小野食?又錯啦~仲有一大張火鍋菜單比你慢慢點,點完食哂可再點,點解可以咁抵食架?
食飽仲有甜品等住你!牛奶奶凍,又滑又好味,絕對是滿足的一餐!會再encore無誤!