2023-07-10
雞白湯拉麪控系列-以前成日都會周圍食美味既雞白湯拉麵今次講下太古既樂拉麵,佢既材料有荀,糖心蛋,黑木耳,日本蔥,炸藕片同二片日本叉燒。份量正常,雞白湯是濃郁湯底,有少少膠住口,糖心蛋做得樂出色,蛋味濃,蛋黃整到中間流心而外圍是jelly狀,而蛋用左日式醬油去浸,凍食好正。拉麵是幼麪,要左正常既口感,都幾掛湯,叉燒有二種選擇豚肩叉燒同豚腩叉燒,揀左豚肩叉燒,厚度正常而且都幾重肉味。唯一比較失望既係,店員唔提醒我有lunch menu ,問佢可唔可以轉返(因為一樣既野一樣價錢多前菜同飲品),女職員好不耐煩咁答我,「唔可以wo就走左去」而且佢亦忽略左比杯凍水我哋既要求(因為張張台佢都有比但唔比我地好奇怪)我覺得食物都唔差但服務有改善地方🥲#eatwithvava_taikoo #eatwithvava_ramen#rakuraku #ramen #chickensoupramen #ramenshop_hk #foodie #foodporn #foodphotography #foodiehk
以前成日都會周圍食美味既雞白湯拉麵
我覺得食物都唔差但服務有改善地方🥲