2017-12-12 281 瀏覽
老友係附近番工,出開黎觀塘,諗住揾佢食個lunch。聽佢講駱駝漆大廈都幾多野食,所以特登過黎食好西~工廈有間意大利餐廳,對於鍾情意大利菜嘅我地,梗係要試下啦!先黎個頭盤先~巴馬火腿配芝士、車厘茄&火箭菜,加左d黑椒,好能夠帶出所有配料嘅味道。火腿嘅咸味完全可以俾其他嘅配料帶出黎!另外,橄欖醬、黑松露醬&蕃茄醬加埋餅乾,都幾正。一次試哂3個味,係開心嘅!我特別推薦黑松露醬!個醬香得黎,口感幾豐富。2個人,我地揀左2個主菜。我一直鍾情意大利雲吞,但有時出去食,係覺得好味,食2-3粒就會覺得好滯。呢個小店嘅意大利雲吞,大大粒,我食左4粒都唔覺得好滯好膩。反而覺得口感好好,菠菜餡同個汁好夾。食開好西嘅好友都話有d驚喜!貓耳朵👂~呢隻粉唔係間間餐廳都會有,係香港d cafe間唔中先見到。個西西里汁微辣,配上煙韌嘅貓耳,口感幾特別。清清地之餘,有腸嘅香味咸味,配搭幾好!食飽飽,我叫左杯花茶。而愛啡之人就要拿鐵,仲配埋2塊餅乾🍪。工廈嘅意大利🇮🇹菜,係有少少驚喜架!仲可以買意大利雲吞同火腿等等番屋企自己煮添~黎緊Christmas party一於試下煮先😆

工廈有間意大利餐廳,對於鍾情意大利菜嘅我地,梗係要試下啦!

先黎個頭盤先~
意式火腿拼盤

2個人,我地揀左2個主菜。
意大利手工菠菜芝士雲吞餡配黒松露忌廉汁

貓耳朵👂~