2019-01-17
朋友生日想食西餐, 上網搵到呢間幾特別嘅餐廳, 有傢俬賣又有得食, 又多正面食評.OPENRICE BOOK左位, 有得送嘢飲.樓下搭LIFT係麻麻地嘅, 因為得停車場入口, 客LIFT位都無, 好在上到去就唔同晒, 一出LIFT就係, 一入去係賣傢俬範圍, 服務員小姐見到我地就安排我地去已安排嘅位置, 但朋友話有啲暗, 服務員小姐聽到後主動提出可以調位, 於是我地調左去窗邊位置.由於第一次尼, 唔知叫咩好, 睇到旁邊客人漢堡賣相唔錯, 又聽到另一枱客人介紹朋友尼食, 感覺嘢食應該唔錯.由於得一個服務員, 佢行左去廚房果邊一陣都未返尼, 於是我地自己行過去叫嘢食. 我地叫左三文魚扒漢堡, 卡邦尼先生, 厚切豬骨扒, 蜜糖芥辣燒牛肉沙律. 蜜糖芥辣燒牛肉沙律嘅牛肉唔係我預中咁, 佢係好似 三文治火雞片果啲咁樣, 無燒牛肉嘅感覺. 果汁蜜唔夠蜜芥唔夠芥, 蔬菜可以算係新鮮, 唔太咸. 份量OK.卡邦尼先生味道唔錯, 不太膩, 份量都OK, 意粉軟硬適中.三文魚扒漢堡, 由於見人地嘅漢堡份量大, 但我地嘅就差好遠, 可能人地叫嘅係雙層牛肉, 所以個包就好高, 而我地嘅三文魚就咁望都望唔到啲
OPENRICE BOOK左位, 有得送嘢飲.
三文魚扒漢堡, 由於見人地嘅漢堡份量大, 但我地嘅就差好遠, 可能人地叫嘅係雙層牛肉, 所以個包就好高, 而我地嘅三文魚就咁望都望唔到啲魚, 有點失望, 扣分, 但當切落去時發現原來三文魚都幾厚, 切散左其實份量都算小, 加返分, 日式照燒汁味道都唔錯, 不太甜.
厚切豬骨扒真係厚切, 有成差不多2CM厚, 肉質實淨, 面頭香脆可口.
最後三杯飲品就麻麻地喇
蘋果綠茶無蘋果香又無茶味, 好在唔甜
薑橙紅茶聞落好香, 飲落得少少薑味少少橙味, 好在都唔甜
CAPPUCCINO我唔知, 因為我唔飲咖啡, 朋友話OK好味
總括尼講係正嘅, 環境清靜乾淨, 服務態度好, 食物都算唔錯, 唯獨飲品有待改善, 由於得一個廚師, 食品會一個一個上, 等待期間又可以去睇下傢俬, 絕對會再幫襯同介紹朋友去食.
題外話/補充資料:
3個人食