2020-12-20 116 瀏覽
最近疫情又再嚴峻,在晚上未能出街時候,只可週未約朋友食下好嘢!😋😋😋今次朋友介紹了一間位於尖沙咀門面細細既日本餐🍣🍣🍣🍣出發😋😋😋我們是第一組到達的客人😚😚,或者因為這樣我們奪得了我個人覺得最好👍的位置,在日本師傅👨‍🍳面前。這樣可以睇到師傅手🙋‍♂️勢了,最重要是日本師傅旁有位香港師傅,他會講我知食物的內容,好互動🥳🥳🥳裝氛以傳統⛩♨️🎎🎍🎏日本壽司店的淺木色為主色,有如置身日本一樣,客人的壽司吧枱與厨師的工作枱連成一體,拉近彼此的距離。寒冷❄☃️天氣報告下,一坐底先嚟熱熱蒸蛋 🥚滑滑又濃郁蛋香刺身帶子醋味噌 清新開胃白色😅魚🐟海膽粒貝🐚刺身 好鮮甜啊中TORO🐟刺身,油份適中,有魚香味又不太肥 🍣🍣🍣🍣🍣🍣壽司開始🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣金目鯛🐟配上少許柚子香味又少少辣醬,非常清新新鮮左口魚邊🐟 意外地口感爽脆,與其他餐廳出品真係有好大分別第三件唔記得左是咩手握壽司,微暖淡酸,每次都是吃傳統壽司才吃到白色魚🐟的美味😋炙燒赤鯥🐟肉質嫩滑,由於燒過特顯魚香深海池魚🐟,非常有驚喜 煙薰味加上淡淡魚味,非常有層次醬油漬吞拿魚🐟,醃後感覺口感更嫩、但也不會蓋過本來的魚味牡丹蝦🦞🦞,車車~成日食架啦!我朋友話

寒冷❄☃️天氣報告下,一坐底先嚟
熱熱蒸蛋 🥚滑滑又濃郁蛋香
刺身帶子醋味噌 清新開胃
白色😅魚🐟海膽
粒貝🐚刺身 好鮮甜啊
中TORO🐟刺身,油份適中,有魚香味又不太肥

🍣🍣🍣🍣🍣🍣壽司開始🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣

金目鯛🐟配上少許柚子香味又少少辣醬,非常清新

炙燒赤鯥🐟肉質嫩滑,由於燒過特顯魚香

深海池魚🐟,非常有驚喜 煙薰味加上淡淡魚味,非常有層次

醬油漬吞拿魚🐟,醃後感覺口感更嫩、但也不會蓋過本來的魚味

牡丹蝦🦞🦞,車車~成日食架啦!我朋友話🤣
少年你太年輕啦!師傅用蝦糕加上醬油混合後,真是好似拍戲咁,好食到飛左上天空😂😂😂,如果唔係太飽,真是要食多好好好多件

🐟大Toro 從來在日本餐,都是最出色的,在今日已經變得平平無奇了,因為其他菜色已經蓋過了呢條吞拿魚嘅光環😇😇

另外見隔離有食和牛,於是加左一客 和牛海膽,外燒熟內刺身軟軟綿綿的和牛,在口中溫度令油鮨溶化 ,真是好有在日本高級壽司店感覺😍😍

仲有仲有

香蔥吞拿魚🐟卷
味噌湯
甜品作結尾
🤣🤣🤣🤣可能已經好飽,呢3樣嘢變晒配角

總的括來講,午市套餐$680,每一道菜都在水平之上的,有機會想試晚餐 🥰

食材新鮮,做法多樣化,真的是享受。。。。超值

2020-12-19
午餐