2024-02-27
Seasons 係一間融合咗意大利、西式、墨西哥、土耳其、印度同尼泊爾美食於一身嘅多國菜餐廳。一嚟先奉上脆脆papadum,充滿胡椒嘅鹹香味再加薄荷醬好食開胃~今餐嚟都最期待都係食 momo ,自從係 Momo moment 食過之後就成日都心思思想再食,難得有令一間良心小店有賣,咁點都要試吓啦!今次無曬豬肉,所以我哋就要咗雞肉餡,一客十隻🥟 皮薄多餡,無 Momo moment 咁多汁但都好有香料味,重點係一定要加埋個微辣嘅蕃茄醬汁就更加好食~另外要大讚嘅係佢哋個garlic naan真係勁香蒜茸味,而且一啲都唔油膩!齋食已經好好食,配咖哩亦好出色。我哋要咗 Chicken Masala🥘加入咗蕃茄嘅咖哩唔會太辣,辛香而唔刺激。比起butter chicken 會無咁奶相對就輕盈少少~Sekuwa 烤肉我哋揀咗豬肉,聞到超出色嘅焦香味同香料調味,食落有肉汁唔乾柴惹味啖啖肉,係濃濃嘅異國風味~食咗咁多濃味嘢,健康寶寶仲加咗個沙律,一嚟就真係比個 size 嚇親🫨估唔到個沙律真係如圖所示咁嘅樣,個plating 都砌得好有 heart!!個泰式沙律包括有生菜,青瓜,薄荷葉,紫洋葱,蕃茄同
今餐嚟都最期待都係食 momo ,自從係 Momo moment 食過之後就成日都心思思想再食,難得有令一間良心小店有賣,咁點都要試吓啦!今次無曬豬肉,所以我哋就要咗雞肉餡,一客十隻🥟 皮薄多餡,無 Momo moment 咁多汁但都好有香料味,重點係一定要加埋個微辣嘅蕃茄醬汁就更加好食~ 另外要大讚嘅係佢哋個garlic naan真係勁香蒜茸味,而且一啲都唔油膩!齋食已經好好食,配咖哩亦好出色。我哋要咗 Chicken Masala🥘加入咗蕃茄嘅咖哩唔會太辣,辛香而唔刺激。比起butter chicken 會無咁奶相對就輕盈少少~ Sekuwa 烤肉我哋揀咗豬肉,聞到超出色嘅焦香味同香料調味,食落有肉汁唔乾柴惹味啖啖肉,係濃濃嘅異國風味~ 食咗咁多濃味嘢,健康寶寶仲加咗個沙律,一嚟就真係比個 size 嚇親🫨估唔到個沙律真係如圖所示咁嘅樣,個plating 都砌得好有 heart!!個泰式沙律包括有生菜,青瓜,薄荷葉,紫洋葱,蕃茄同彩椒,各種爽口嘅蔬菜再加埋泰式酸辣沙律沙律汁好清新~ 温提:呢度啲食物份量都好足,我哋都因為飽到叫唔到 pizza 嚟食~記得都要量力而為唔好貪心叫太多。