2019-04-21 77 瀏覽
#贊和豆品 (荃灣)荃灣荃興徑6號昌泰大廈地下5A舖-----贊和豆品v.s阿玉豆花呢場爭霸戰係荃灣開展左好幾個月 到今日都仲未爭完😝B仔呢d消費者們真係睇得熱鬧 又食得開心 -綠豆沙豆腐花($3)綠豆沙煲得好沙 雖然質感好正 但整體綠豆味比較清淡 可以再濃郁少少 而豆花就豆味濃郁 質感幼滑 兩者配搭起黎 好清新好解渴 但係都係淡左少少 好彩佢地有糖水同薑汁擺到比你任加 而 免費任加ge糖水裡面有一款叫桂花冰糖 桂花味非常香 食落令人有會甘ge感覺 非常正~彌補左綠豆沙唔夠味ge不足-薏米白果豆腐花($3)一樣係平到令人震撼ge 3蚊 豆腐花一樣同上面講ge一樣咁正 而薏米白果都係同綠豆沙同一個問題 太清淡左少少 但口感不錯 需要自己加埋桂花冰糖汁先夠味 anyway 3蚊黎講 其實水準已經超曬班 係唔應該雞蛋裡挑骨頭ge 哈哈😂-----👶🏻B仔整體評價:9/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:10/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:買走yo👶🏻B仔味道評分:8.5/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:10/10個👍🏻-----#swallowhongkong跟住我一齊吞食香港啦!🤤#swallowtsu
#贊和豆品 (荃灣)
荃灣荃興徑6號昌泰大廈地下5A舖

👶🏻B仔整體評價:9/10個👍🏻