2023-07-13
🎀青衣。台式貼地滷味小食店🎀🪄店名* #而打淥滷汁拌粉🔮地址*青衣青敬路31-33號青衣城2 1樓181號舖 🔮🗾分店地區🗾 青衣,將軍澳💰價錢$126(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_青衣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_台灣菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵青衣城商場又大又多野食 甘岩比我見到有間系食台灣野 突然有啲掛住台灣小食 一於去買黎試下😋舖頭唔算好大 只有三台座位 主要做外賣生意 我地去到既時間都見到勁多人排隊等緊😵店鋪掛上一排紅色燈籠🏮仲有台灣街道照片 好似去到台灣當地舖頭甘😇 🍽️食物質素🍽️如果本身好中意食滷味既唔可以錯過 都幾多選擇 例如豆腐,雞爪,雞翼,雞腎,豬耳等,仲有幾款配菜選擇 想飽肚啲都可以選擇麵食或飯食 價錢平價又飽肚 好抵食🤓👀評分💖💖💖💖🪄台風定食-而打淥豬三樣飯&楊桃汁$68配料都好豐富 有完整一大舊豬手 仲揀左豬耳及滷肉 入面有香口花生 好容易撈埋就食曬一碗飯啦🤗豬耳好脆口 而豬手就偏脆身帶咬口 如果系屋企食應該會比較方便🤣套餐更可以配有飲品 楊桃汁系台灣特色飲品 味道偏甜 都幾消暑
🪄店名* #而打淥滷汁拌粉
🔮地址*青衣青敬路31-33號青衣城2 1樓181號舖 🔮
🗾分店地區🗾 青衣,將軍澳
💰價錢$126(2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
👀評分💖💖💖💖
🪄台風定食-而打淥豬三樣飯&楊桃汁$68
配料都好豐富 有完整一大舊豬手 仲揀左豬耳及滷肉 入面有香口花生 好容易撈埋就食曬一碗飯啦🤗豬耳好脆口 而豬手就偏脆身帶咬口 如果系屋企食應該會比較方便🤣套餐更可以配有飲品 楊桃汁系台灣特色飲品 味道偏甜 都幾消暑🤣
👀評分💖💖💖💖💖
🪄現撈涼拌麵-胡麻醬手撕雞撈冷麵$46
呢個必叫 又抵食又飽肚😍而且夏天熱辣辣食完冷面即刻消暑 麻醬手撕雞好入味 麵條掛汁 又夠彈牙 價錢超抵食😉
👀評分💖💖💖💖
🪄黑糖薑母仙草$12
跟餐配左一個甜品 賣相偏簡單 甜度可以接受 冰冰涼涼好消暑 仙草好大舊 有黑色及透明仙草 口感不一樣 但就唔係好食得出薑味🤣
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️