2022-12-09
估唔到青衣呢個美食沙漠都有燒肉放題,當然要一試究竟啦!餐廳位於青衣城,好易搵到,來到餐廳內外裝修環境都好有日式風格,可以一解想鄉愁。入面大致分為兩邊,一邊火鍋一邊燒肉,我地見到雪櫃咁多和牛所以今晚選擇左燒肉。一坐底店員就奉上一碟出煙嘅牛,上面都牌說明牛肉部位。最正梗係佐賀A4牛肋肉粒同佐賀A4牛肋肉粒片啦。話晒都A4和牛,肉紋充滿雪花食落有油香唔使講,牛肉又嫩滑真係想食多塊,可惜我地個餐只係少少。不過唔怕,仲有好多好多牛肉等緊我地,我特別鐘意鹽醬SRF牛板腱,食到停唔到口。除左牛之外,餐廳仲有好多食品供應,海鮮有牛油廣島蠔同牛油帶子,仲有係平時比較少見嘅🦀🦀甲羅燒,真係回哂本。骨付腸肉味香濃又多汁,非常推薦!(好食到唔記得影)仲有華味鳥雞肉丸、BB露筍、章魚燒等等出面少有嘅食物。🧃🥤☕️🍵如果口渴想飲野,出面超級多飲品任君選擇,其中特別推薦呢罐韓國青梅汁,酸甜解渴十分開胃!🍧🍨🍦食到尾仲有甜品,竟然有明治雪條,藍梅乳酪雪條超級正!!下次試完火鍋再寫食評。
骨付腸肉味香濃又多汁,非常推薦!(好食到唔記得影)
仲有華味鳥雞肉丸、BB露筍、章魚燒等等出面少有嘅食物。
下次試完火鍋再寫食評。