2020-03-21 82 瀏覽
為了慶祝家姐結婚三周年,我哋去咗青衣逛一逛。呢度除咗有好多公園,仲有兩個好大嘅青衣城,可以輕輕鬆鬆咁行一日。我哋沿着青衣海旁一路行,就去到翠怡花園。喺翠怡花園有好多食肆,有譚仔啦,有大家樂。如果係平時隨便食就梗係冇所謂啦,但係慶祝三周年喎,梗係要食好啲啦。跟住我哋就去到第一期一座嗰邊先見到一間氣氛唔錯嘅Cafe,都吸引我哋停低睇下個Menu。本身諗住都好貴㗎啦,點知一睇個Menu,價錢都好合理喎,主菜唔使$100就有。咁但係我哋好肚餓,咁當然要食好啲啦。我哋本身想兩個都食牛扒嘅,但係老公話不如試吓唔同款,咁我哋就叫咗一碟明太子意粉,一碟澳洲肉眼扒同埋兩杯熱朱古力。 本身諗住明太子意粉都係普通野嘅,點知我覺得佢仲驚喜過肉眼扒。我最欣賞系佢嘅醬汁,唔係普通忌廉煮嘅汁,應該係同埋磨菇一齊煮嘅汁。 如果對白湯有研究嘅人,就會知道就咁加忌廉出嚟嗰個味道同用蘑菇一齊煮記汁好唔同。加上落埋明太子, 有畫龍點晴既作用。大家黎到, 一定要食哩個餐!肉眼扒其實都好食,也無紡一試。至於水吧既飲品都算多總類,只系熱朱古力略略唔夠豐富,口感薄,下次可以試其他。總括嚟講,系性價比高既西餐廳。
大家黎到, 一定要食哩個餐!
肉眼扒其實都好食,也無紡一試。
總括嚟講,系性價比高既西餐廳。
2020-03-19
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日