2021-12-11
難得今次平日中午時分少人 又冇人排隊 就走左入去食🍛黑松露雜菌意大利飯 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 $𝟏𝟎𝟔vegetarian朋友叫左menu上僅有嘅全素main course🌱 份量望落好似好少 食完都好足夠 第一啖食落去感覺到啲飯好粒粒分明 好重菇味 唔會好乾身 又會聞到少少黑松露味 亦唔會太流 不錯🤫🍝黃金蟹肉意大利粉 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐫𝐚𝐛 & 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐄𝐠𝐠 𝐘𝐨𝐥𝐤 $𝟕𝟐望落去賣相超靚 有個大大蟹殼係度 個sauce好creamy 好滑 好香蟹膏味🦀 撈勻啲sauce食落好似啖啖都有蟹膏咁 好香 而且仲有少少蛋黃碎 連埋意粉食個味好夠😬🍝黑松露軟殼蟹意大利粉 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐬𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐜𝐫𝐚𝐛 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 $𝟕𝟔雖然賣相冇之前嗰個黃金蟹肉意大利粉咁靚 但食落都唔差😄 個麵嘅sauce 係白汁底 有好多菇係裏面🍄 又濃又滑身又香黑松露味 好容易stick 住啲麵 食落口感好好 另外 個軟殼蟹都好大舊 外面炸到好脆🦀 有少少鹹味 撈埋個麵食啱哂🤥🍫特濃朱古力 𝐏𝐫𝐞
🍫特濃朱古力 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐮𝐦 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 $𝟑𝟗 (𝐒𝐞𝐭+$𝟑𝟏)
好香朱古力味 甜甜地唔會好苦🤪
🍫榛子朱古力 𝐇𝐚𝐳𝐞𝐥𝐧𝐮𝐭 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 $𝟑𝟗 (𝐒𝐞𝐭+$𝟑𝟏)
重朱古力味之餘 仲好香榛子味 呢個會比特濃朱古力甜少少 多啲榛子味咁😙
🍫維也納朱古力 𝐕𝐢𝐞𝐧𝐧𝐚 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 $𝟑𝟗 (𝐒𝐞𝐭+$𝟑𝟏)
份量超級迷你 得其他朱古力嘅一半到 飲落去個味同另外嘅唔同 呢個比較重可可味 唔太苦亦唔太甜😎
整體來講 每一樣都好有水準 加埋佢地嘅落地大玻璃望住出面個公園仔🎠 仲可以食埋個景添👍🏾