餐廳: 陶明居
資訊:

幾時都咁有食神嘅我,今日入到嚟粉嶺都比我食到新鮮足料打邊爐,呢度好有家嘅味道,食到屋企嘅感覺👍🏻呢間餐廳新開無幾耐,環境裝修高雅舒適寬躺,坐得好舒服😌,特別鍾意佢座位嘅粉藍色,好特別,好新派咁🥰而且服務員好有禮貌和客氣👍🏻餐牌簡簡單單,明碼實價,選擇亦不少,我睇中左佢哋嘅椰王雞鍋,講明用純天然椰王,補血養神,滋潤肌肩,一於要呢個湯底😊真材實料,用靚新鮮雞,水滾放入,再煮4-5分鐘,雞件肉香嫩滑,特別有雞味,而且啖湯椰香甜美,講明無味精,食得更健康😋打邊爐又點可以少得手切本地牛,嘩!你睇靚到幾緊要,真材實料,真係唔好俾佢停😌脆肉鯇魚片,雙飛切片,爽口彈牙,特別有咬口,不可不試,正到吖👍🏻👍🏻👍🏻自家製手打四寶丸,更加係粒粒皆精彩,牛丸、肉丸、蝦丸、墨魚丸,全部都好高質素,真係比足滿分💯食得舒服,食材好,服務又有水準,唔怪得咁多人幫襯啦,呢間餐廳真心掂🥰🥰🥰