2021-09-25
去山頂,食大餐,睇靚景~我會選擇阿甘蝦餐廳🦐很美式既美式餐廳!可能疫情關係,平日去真係無乜人,變咗坐得好舒服😌🥗凱薩沙律:沙律醬份量岩岩好,沙律菜又夠新鮮,芝士又足,一個人食一碟都好飽!🥖蒜茸包:睇個樣,以為個包係硬,原來係外脆內軟,蒜蓉味岩岩好,老少咸宜嘅嘢食。🧅炸洋蔥圈:圈圈都好大,熱焫焫,脆卜卜,點埋茄汁或沙律醬,味道再提升🆙🥬橄欖油煮菠菜:哩個係menu無既,係特製俾妹豬~都利害啦,係美式餐廳,可以食到好似大排檔既形式,叫乜煮到乜。不過個菜既味道,就有少少過油同咸,不過心意搭夠。🦀軟殼蟹漁夫海鮮桶:哇!有軟殼蟹2隻、魚、蝦、薯條,一上枱就聞到好香,樣樣都炸到好脆,又唔會外面層粉好多,樣樣都食唔停口!🍝香蒜檸檬大蝦意粉:隻隻蝦都好大隻,又好爽口。意粉軟硬程度適中。咸味就局部地區發現。🥤士多啤梨沙冰:哩杯野飲,係Mr Wong想要好耐,係想要隻杯好耐,係咁閃燈~飲完係可以拎走隻杯添,不過士多啤梨沙冰味道就偏酸😖下次可以揀過第二隻味。
我會選擇阿甘蝦餐廳🦐很美式既美式餐廳!
可能疫情關係,平日去真係無乜人,變咗坐得好舒服😌