2019-04-26 983 瀏覽
來到尖東區,每次兩口子都會諗起日本拉麵😋,今次獨個兒路過此地,趕到在放工潮之前食個大餐,又想食碗自由自在嘅車仔麵,比我發現左呢間名字同招牌都幾特別嘅親民車仔檔😮👍入到店內睇見靚靚先生的承諾: 不使用味精、食水經淨水系統過濾、炸物選用加拿大芥花籽油每天更換、蔬菜嚴選無公害。這幾點的確加強左我一向對車仔麵衛生嘅信心👏黑松露羽一拉麵麵量非常多,內有腐皮芽菜,淡淡黑松露不算太突出,所以若果要嘆盡黑松露嘅味道應該要另加黑松露湯底,這個拉麵個人認為是上海拉麵與日本拉麵的合體,細食嘅建議選其他較輕量嘅麵(咁就可以食多d餸啦😂)茶香豬紅非雪味粉味的豬紅,有從前吃過豬紅的味道,但真心與我最愛的永年豬紅尚差一截😙黑毛豬叉燒,超級推介!蜜汁同叉燒嘅外皮完全合一! 肉身口感林, 性價比甚高,眼見每檯總有一碟,無理由唔叫嘅一個餸😋九轉茄子肉炸條狀茄子,添上濃汁及少許麻辣汁,茄子控一定選擇。酒糟豆腐酒香出色與表面的香辣椒碎中和了味道,每件豆腐吸盡碗底醬汁值得一試👍凍意米豆漿每啖都有薏米,解渴。如果想飲真d 豆漿味建議落單時要求少冰味道更佳。以尖東來說已少見這樣親民的小食店,進食期間由於冷氣出現問題,見到老闆與員工

入到店內睇見靚靚先生的承諾:
不使用味精、食水經淨水系統過濾、
炸物選用加拿大芥花籽油每天更換、
蔬菜嚴選無公害。這幾點的確加強左我一向對車仔麵衛生嘅信心👏

黑松露羽一拉麵
茶香豬紅

黑毛豬叉燒,超級推介!

九轉茄子肉
炸條狀茄子,添上濃汁及少許麻辣汁,茄子控一定選擇。
酒糟豆腐

凍意米豆漿

以尖東來說已少見這樣親民的小食店,進食期間由於冷氣出現問題,見到老闆與員工上下一心解決困難,難得👏 而且部分新款創意餸,紅燒花膠扒,黑魚子醬提子包等與平時食開的車仔麵比較多款選擇。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐/5