2019-05-26 1365 瀏覽
每次經過士丹利街都會見到呢間好有特色嘅日式咖啡廳,趁放假今日就拉埋男朋友一於黎食個BRUNCH 啦🙈.餐廳日式裝潢,格調清新~最特別嘅係餐廳一分為三,分別係日式精品焙烘店,日式殿堂級甜品店同日式燒丼專門店,無論係麵包,甜品定係丼飯都一一能滿足🥰.日式精品焙烘店有好多精緻嘅麵包🥯 五顏六色,花樣多多,睇到我選擇恐懼症又來啦🤣最後經過一番嘅掙扎,終於係三個王牌之中揀咗「薯薯家族」🙈.薯薯家族 ($19)用左紫薯同黃金薯所製成,全用天然食材同日本麵粉,所以口感自然鬆軟富彈性,滿口都係天然嘅薯香💕.由日式精品焙烘店行入少少就係日式殿堂級甜品店。 除咗有唔少嘅甜品, 仲有日式咖喱飯,All day Breakfast同日式三文治🥪.和風醬碎蛋沙律牛角酥。飲品 ($46)即叫即紅烘嘅牛角酥,濃郁富蛋香嘅碎蛋沙律,清新爽脆嘅生菜同蕃茄片,淋想滿滿嘅沙律芝麻醬,咬落外酥內軟,啖啖芝麻香,又FRESH,又甜香,好正啊😍 飲品方面我就揀咗橙汁,其實仲可以揀咖啡或者蘋果汁呢~.冰鮮奶咖啡 ($30)大大一杯嘅鮮奶咖啡,咖啡味好香濃,入口順滑😘.P.S. 餐廳入邊仲有個打卡位添,千祈唔好放過啊🥰

薯薯家族 ($19)

和風醬碎蛋沙律牛角酥。飲品 ($46)
橙汁。冰鮮奶咖啡
和風醬碎蛋沙律牛角酥

冰鮮奶咖啡 ($30)
大大一杯嘅鮮奶咖啡,咖啡味好香濃,入口順滑😘
P.S. 餐廳入邊仲有個打卡位添,千祈唔好放過啊🥰
2019-05-25
下午茶