2018-11-01
尼排生日都大魚大肉,吾係食西餐就BBQ😂好耐無去CAFE打下卡。難得今日老公得閒陪我揀左間超有少女心既CAFE,成日主打粉紅色店名已經好迎合粉嫩嫩既色調"🅖🅘🅡🅛" BOSS❤️大多女性喜愛既色調包括我晚上大概7點多人流開始漸漸多了入座之後坐低發現餐具亦非常之精美,連紙巾都係粉紅色,粉撞金很美我同老公都最愛吃漢堡尼到既迷你漢堡包🍔都係粉紅色所以必叫來打卡啦揀左個超值《GIRLPOWER SET》$138 包飲品同薯條漢堡包🍔可選2個迷你芝士炸雞漢堡/迷你芝士和牛漢堡/慢煮豬腩肉包最後同老公揀左《迷你芝士和牛漢堡》Shake shake 雙重炸薯條🍟亦有多隻shakeshake粉口味TOTAL 10選1有章魚🐙、BBQ、咖哩杯麵、香蒜、芝士波、烤雞、海苔、黑胡椒、梅子同玉米🌽湯真係多到難揀老公最後話想試下章魚🐙,因為比較特別,吾係到到有漢堡包連埋薯條送餐真係超靚薯條連埋shakeshake袋連個袋都係粉色。漢包有2隻,同老公一人一個粉紅色既麵包皮非常鬆軟,雖然係迷你漢堡但好足料,和牛超厚身,有好香既蒜味同夾住番茄🍅生菜同芝士非常惹味,真係吾夠喉我諗要食夠4個迷你漢堡先滿足到我另外shake
晚上大概7點多人流開始漸漸多了
可選2個迷你芝士炸雞漢堡/迷你芝士和牛漢堡/慢煮豬腩肉包
最後同老公揀左《迷你芝士和牛漢堡》
老公最後話想試下章魚🐙,因為比較特別,吾係到到有
漢堡包連埋薯條送餐真係超靚
薯條連埋shakeshake袋連個袋都係粉色。
漢包有2隻,同老公一人一個
另外shakeshake 薯條有兩種口味一次過滿足晒我同老公,佢鐘意食原味炸薯仔,我就好鐘意炸番薯🍠既甜薯條兩隻本身已經炸得好入味,吾加shakeshake粉已經ok,不有得shake下打卡都幾過癮但章魚🐙味粉就吾太出。
飲品尼個餐就固定左係《lady’sbeer 🍺 》
初初以為好勁既啤酒味,原來係無酒精的只係調到好似啤酒既樣同放左乾冰令我攪攪杯飲品時會冒泡泡杯飲品甜甜地又好重CREAM,同奶蓋一樣口感但就沒有芝士的
之後為左打卡揀左會超攪鬼既《BOOST!MONSTER》$58
尼杯打卡一流因爲真係好得意😎但就味道淡左d,打到冰碎好似奶昔同思樂冰既口感,冰感好重。
最後叫多個意粉揀左同老公最愛既《海膽蟹肉忌廉意粉》$148
海膽當然要食啦本身海膽同蟹肉就好夾再加上超重既忌廉口感令到成個意粉好香濃,海膽齊都好新鮮
意粉非常重忌廉
今日10月31萬聖節🎃仲有萬聖節限定甜品
超級可愛雪糕用竹炭整到黑黑的而雪糕🍦鹹鹹甜甜既海鹽味非常正,雪糕仲好夠軟滑
仲有串靚靚和菓子既南瓜🎃造型正
尼餐食到好滿足,亦滿足到我少女心打卡