2023-07-04
🍽️ Deer Kitchen📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖-同朋友約咗放工去食飯👯♀️叫左一個set for two($438),呢個價錢食到咁多嘢,都幾抵呀!starter💫黑松露意大利雲吞(+$10)黑松露味香濃🤤🤤雲吞皮比較厚,但係同個汁好夾,煙煙韌韌好好咬口👍🏻👍🏻雲吞入邊包左少少蘑菇🤌🏻🤌🏻💫芒果蟹肉牛油果他他( +$38)三樣食材嘅味道都好新鮮,芒果可以中和牛油果嘅油脂感,亦可以突出蟹肉鮮甜🤩🤩Main💫德國豬手扒·德國腸·脆薯角冇骨既豬手扒好正!皮脆肉嫩多汁🤤🤤唔好睇佢好似細細舊,切開其實有好多肉!如果有黃芥末就無敵啦🤩🤩仲有惹味嘅德國腸😍😍😍特別要讚一讚脆薯角👍🏻👍🏻不單止外面酥脆,連薯角入邊都好鬆軟🥰🥰🥰Pasta💫蟹籽蟹肉明太子扁意粉(+$28)蟹籽同明太子嘅份量都好多!好creamy嘅質感!極邪惡!另外欣賞佢嘅意粉入口煙韌有咬口👍🏻👍🏻💫 生蠔( $10一隻,叫左六隻)雖然冇寫生蠔嘅產地,但係生蠔都幾新鮮!鮮甜爽滑👍🏻👍🏻🤤🤤 $10一隻真係好抵!😋😋性價比爆燈🤩🤩mocktail 💫粉紅pinky pinky沙冰($48),藍色美人魚(跟餐半價,$
📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖
starter
💫黑松露意大利雲吞(+$10)
💫芒果蟹肉牛油果他他( +$38)
Main
💫德國豬手扒·德國腸·脆薯角
Pasta
💫蟹籽蟹肉明太子扁意粉(+$28)
💫 生蠔( $10一隻,叫左六隻)
mocktail
💫粉紅pinky pinky沙冰($48),藍色美人魚(跟餐半價,$29)
粉紅色嘅沙冰有清新嘅西柚味糖香濃嘅蘋果味,原來兩樣嘢夾埋感覺好新鮮!可以中和其他食物既油膩😚😚藍色美人魚係菠蘿汁加檸檬汁🤤🤤好開胃好解渴!夏天飲真係一流🤩🤩🤩
🌟閒日夜晚都有唔少人黎食飯!見到有唔少係一班同事咁樣黎聚餐、亦有一家大細👍🏻👍🏻氣氛好溫馨
🌟有好多裝飾,最吸引就係有個大大嘅鳥籠,好可惜今次冇機會坐同埋打卡🥲🥲
🌟店員好細心,每逢見到我哋隻碟污糟咗,都會好快手咁過嚟幫我哋換左佢🤣👍🏻
🌟 店員介紹原來逢星期二叫主菜加$48就可以任食薯條🤤🤤🤤不過好可惜當日飽到癲🤣🤣下次有機會再食過
推薦指數:4/5
抵食指數:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #TsuenWan #荃灣 #TsuenEanWest #荃灣西 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #DeerKitchen