2021-11-26
🌟茶墨(尖沙咀)🌟尖沙咀 THE ONE裡面有間好黃好靚既茶店。裝修好靚,走簡約清新風 ,設計簡單,令人舒服,有藝術氣息。枱上有醫護連登豬,好可愛餐單選擇好多, 有沙冰,奶茶,奶蓋等等…今日叫左瑰蜜杞子茶(熱)同麻糬芝麻烏龍鮮奶茶。🌟麻糬芝麻烏龍鮮奶茶($39)🌟同鋪頭相片好靚好似茶墨黑白色既有啲出入,拎到既時候係奶茶色,但芝麻痴上杯上既顏色真係同店名茶墨好夾 可能鮮奶已經同烏龍茶混合左。我個人覺得烏龍同芝麻既味道唔係好配合,雖然兩隻味都有,但覺得怪怪地而且麻糬較硬身唔夠彈牙。❤️❤️❤️🌟瑰蜜杞子茶($35)🌟啲料太少啦😢得少少杞子,幾粒桂圓,不過玫瑰味好香,啖啖玫瑰味同蜜糖味❤️❤️❤️🌟柚子芝士蛋糕($28)🌟蛋糕好出色,芝士味香濃嫩滑,柚子味道好出,超好食,稍嫌有點細夠。 ❤️❤️❤️❤️❤️ 好少茶店有櫈坐,雖然係商場提供,所以食完要自己清潔張枱。同埋裝修幾靚,好文青
枱上有醫護連登豬,好可愛
🌟麻糬芝麻烏龍鮮奶茶($39)🌟
❤️❤️❤️