北角和富薈哩個商場經過幾輪裝修之後,本來一大間餐廳嘅鋪位,依家整到充滿土耳其風嘅美食廣場,個個都係打卡位之餘最近仲俾我發現到哩間勝價比都幾高嘅海南雞舖~如果普通海南雞飯就$58連湯連餐飲(凍烏龍茶/罐裝飲品),要雞腿肉就$68一個餐,另外仲有蒸肉餅,但係我今次就試左個$68雞腿海南雞飯餐😁湯清清地,一啲都唔油膩,飲落去好舒服☺️除左啲雞,最鍾意食係碟青瓜前菜😆😆 佢啲汁味道調教到啱啱好,就咁食/撈飯都好好味😋😋😋😋雞腿好好好滑🤤,配埋個蒜蓉汁更加正~ 個人唔係好食得辣,所以冇乜點點佢個右邊嘅辣醬,我反而麻麻地欣賞佢仲間嘅醬油,有啲鹹得滯,可能我鍾意啲甜啲嘅醬啦.. 最後係個飯,未至於好香,但係就一粒粒好好咬口,唔會話淋曬咁,大大碗應該點都夠飽最後美中不足嘅係暫時未冇提供熱飲,我哩啲中女要養身唔係咁想飲凍野😌😌總括黎講哩間海南雞係抵食嘅,加上個靚靚環境食得好開心😁😁😁

湯清清地,一啲都唔油膩,飲落去好舒服☺️

總括黎講哩間海南雞係抵食嘅,加上個靚靚環境食得好開心😁😁😁