2024-10-15 292 瀏覽
幫公司搵緊Annual dinner場地,睇啱利舞臺5樓呢一間星海薈,所以今日晏晝就上嚟睇吓場地順手食個午飯。揀佢有個好處就係私隱度高少少,有電梯直上5樓,唔使同其他人迫lift。一入到去就見到佢右邊有個迴旋樓梯,應該都好多人喺度結婚影相。另外呢度樓底都幾高,天花有啲魚群造型嘅燈飾,都幾有藝術感。季節限定蟹粉小籠包🦀踏入10月就係食大閘蟹最好季節,啱啱佢呢一排就做緊好多蟹粉嘅菜式。仲有我最鍾意嘅蟹粉小籠包添小籠包泡得幾好,又幾大個。夠晒足料,值得一試金箔蝦餃皇🦐一間酒樓嘅蝦餃都係佢哋品質嘅指標,蝦肉夠新鮮,味道都唔錯,合格有餘。招牌胡椒濃雞湯灌湯餃🥟平時好少有灌湯餃食,呢一個仲要係胡椒龍雞湯嘅灌湯餃。灌湯餃入邊嘅餡料有蟹肉、蝦、雪耳等等。胡椒雞湯嘅味道都濃郁,但又唔會奪咗佢嘅鮮味趣緻荔枝百花球🍒見到個造型咁趣怪就叫咗個試吓,外皮係炸到卜卜脆嘅紅色脆米,入邊就係彈牙嘅蝦膠。紅燒煲仔翅🍲最後見佢哋而家呢一個紅燒煲仔翅做緊promotion,呢一個翅由$388減到去$248。成個翅裙罷晒落去好足料。食到傳統粵菜嘅味道。

季節限定蟹粉小籠包🦀

金箔蝦餃皇🦐