2023-01-13
睇完戲係尖沙咀嚟個early dinner~ 6:30pm到室內已經差唔多full,聽聞室外風景更靚更chill不過有d凍都係下次先,好好彩有booking安排左我地坐最近窗邊嘅位置,望住個靚靚維港景心情都靚d~Early dinner嘅好處係可以catch到Happy Hour,cocktail mocktail等飲品都有discount!我想要 fresh d 嘅所以揀左Mandalay,濃厚嘅芒果蓉,加菠蘿、檸檬汁同soda water,酸酸地又gur又爽,仲用椰子形狀嘅陶瓷杯加班蘭葉同泰國蘭花點綴,正!朋友見個Kaboom 好得意有奶茶所以try try~ 賣相非常精緻,勁有度假feel~我地都係軟殼蟹fans所以見到Crab bao bao 即刻心心眼!軟綿綿嘅刈包包住啖啖肉嘅軟殼蟹,加幾分嚟自墨西哥辣椒嘅辣勁,呢個combo創新又美味~Corn on cob in 3 ways 擺盤非常colourful搶鏡,但同Crab bao bao相比之下,味道比較失色。避風塘、香草、香辣玉米脆片三款味嘅醬coat滿烤粟米,除左成口粉同濃味之外冇咩特別~ 哈哈~ Tom yum go
Tom yum gong risotto with seafood galore有驚喜~ 冬蔭公risotto酸辣creamy得嚟米粒有咬勁,除左心心眼軟殼蟹外,帶子同大蝦都好出色,推介!
環境舒服又chill~ 下次可以試試室外~
Menu-