2019-12-23
又係醫肚嘅時候,今晚決定出街食,位於大埔中心的茶餐廳2.0之前喺出面食過佢嘅分店都唔錯,就去大埔分店試吓。餐廳落地玻璃可以直接望到出面,仲有卡位四人枱等座位選擇,環境空間好大、感覺舒適。餐牌厚厚的,入面嘅食物圖片非常吸引,而且多款選擇。最後我哋揀咗西式晚餐,加拿大西冷牛扒及香草燒羊扒套餐,餐湯仲有中西式選擇,我們各叫了一款。平時屋企少湯水,呢度嘅紅蘿蔔湯都幾鮮甜,仲有大大嚿紅蘿蔔。我朋友係牛魔王,西冷牛扒都幾大塊,叫了七成熟,牛肉都幾軟口,而且味道濃郁,配白飯黑椒汁一齊食更加滋味。我的就是香草燒羊扒,羊排一份有三條,食落去一啲都唔騷,肉質仲頗為鮮嫩,今次我就點了意粉 🍝。仲有得飲黑糖珍珠鮮奶,可以比我咬下啲Q彈珍珠,而且鮮奶香醇,朋友也叫了一杯熱的。最後美味的牛乳蛋糕甜品為呢一餐豐盛的晚餐畫上句號,整體來說食物質素不錯,值得再試。
餐牌厚厚的,入面嘅食物圖片非常吸引,而且多款選擇。
平時屋企少湯水,呢度嘅紅蘿蔔湯都幾鮮甜,仲有大大嚿紅蘿蔔。
最後美味的牛乳蛋糕 甜品為呢一餐豐盛的晚餐畫上句號,整體來說食物質素不錯,值得再試。