2010-12-12 59 瀏覽
上一次同朋友嚟食, 一直念念不忘不望佢嘅欖角蜜汁烤义燒, 呢閱特登要老公揸車入去食多一次. 我地六點半已經去到, 未有好多人, 不過我地都係嚟之前訂咗位. 我都係叫番我鍾意嘅欖角蜜汁烤义燒同上次試過嘅葡汁海鮮焗飯, 再試一個新嘢"鼓汁南瓜鰻魚煲". 原來order 炒粉飯可以加$3要一個例湯, 我地要咗一個再另加一個 extra 嘅, 額外嘅要$8一碗. 個湯嚟咗就後悔, 原來都幾大碗, 早知要一碗.... 呢度嘅例湯標榜沒有味精, 我都相信係無嘅, 但無肉嘅湯, 都可以咁好飲, 真係意想不到. 欖角蜜汁烤义燒同葡汁海鮮焗飯都同我上一次食嘅一樣咁好味, 义燒好重蜜汁味、又香又硊. 葡汁海鮮焗飯, 好重榔香味, 多汁又多料, 停唔到口. 不過鼓汁南瓜鰻魚煲就比較平平無奇, 同上次食嘅素鰻魚唔同, 今次食嘅係鰻魚變成紫菜卷, 無咩鼓汁香味. 下次再試另一個. 呀, 仲有... 原來屯門都有分店, 早知唔駛專登入去喇, 因為好難搵到咪錶位泊車.

屯門都有分店
$8例湯