2024-07-19 57 瀏覽
相信無乜人會未食過「吉野家」,佢地最近又有新搞作,推出新品 - 🥩鹽燒和牛丼,喜愛牛肉飯🍚嘅我梗係要第一時間試啦。鹽燒和牛丼採用咗M8-M9優質和牛🥩,肉質較普通牛丼更為柔軟多汁,肥瘦度適中,配上生菜絲及紫菜,令丼飯味道更有層次😌;而好消息係鹽燒和牛丼唔係期間限定😍,會常駐係吉野家,咁想幾時食都得啦。另外,吉野家全新早餐及下午茶系列亦隆重登場,更只係低至$20起🤩,除了招牌嘅和風牛肉丼和野菜煎雞丼🍗,仲有新推出嘅「和風牛肉、嫩滑炒蛋配迷你飯/米粉」及「腸仔配嫩滑炒蛋米粉」,夠晒多選擇,總有一款啱你口味😍。咁抵食我又點可以唔嘆返個下午茶呢?加$5仲可以升級套餐,有埋溫泉玉子及鮮嫩時菜🥬,真係大滿足。所有餐都配埋飲品🥤,更可以加錢要特飲,今次就試咗鮮桔乳酸特飲,酸酸甜甜份外解渴。除咗主菜外,吉野家嘅小食亦係我嘅至愛,無論午餐或下午茶,都可以無限追加,追加價仲比之前更便宜,咁梗係要加多幾款,個人最喜歡關東煮,充滿日本風味。

下午茶
  • 鹽燒和牛丼