2021-09-12
坦白講,唔係朋友推薦,我可能真係冇機會試呢種餐廳,好有格調好新奇嘅一次體驗餐廳位於印刷行2樓,呢個地方畀我嘅感覺就係好西洋嘅感覺,果然不出我所料,一出到lift同服務員對答嗰陣開始已經係全程英文溝通(儘管門口服務員睇落好似係local)門口有個雨遮桶,牆上有玻璃櫃掛咗幾把遮,我仲好奇點解冇餐廳入口。只見店員攞起遮桶嘅遮,向下督幾下,成道牆突然打開😱簡直好似密室咁。。。入到去就係餐廳嘅場地,入面成個環境好似bar咁,黑得黎又有彩燈照射,伴隨著輕快熱情嘅英文歌,我仲一直問朋友係唔係黎錯地方,明明佢同我講係黎食點心。。。直到打開menu先發現黎啱餐廳,服務員問我地要唔要cocktail,我地淨係要碧螺春就得了,始終點心配茶啱d食物就點咗上海小籠包、海膽蝦餃、芝士漢堡春捲同埋櫻花蝦海王炒飯小籠包皮薄多汁,肉餡肉香鮮嫩春捲熱辣辣,超級脆,餡料係肉醬黎,鹹香得黎唔會膩海膽蝦餃好精緻,上面放上一塊飽滿嘅海膽,仲有金薄點綴,味道好鮮甜冇異味,個人覺得如果可以將餡料同海膽預先撈埋,個味道就會更加融洽,宜家就略嫌個層次有d過度分明,各司其職咁最後食埋個炒飯就一定飽,超得好乾身好好食,而且料好足,每一啖飯都
要碧螺春就得了,始終點心配茶啱d
小籠包皮薄多汁,肉餡肉香鮮嫩
春捲熱辣辣,超級脆,餡料係肉醬黎,鹹香得黎唔會膩
最後食埋個炒飯就一定飽,超得好乾身好好食,而且料好足,每一啖飯都係食到有料,飽肚得黎味道又唔差,都幾推薦怕齋食點心唔飽嘅人叫一份
最後值得一提嘅睇餐廳有live band show,我地嗰日臨時有事做就早走,可惜欣賞唔到。但都相信呢度嘅食客會幾enjoy,無論食物定係環境,都畀人非一般嘅體驗