非一般的私房菜(Omakase 手工菜)首先不得不讚個大廚,可以諗出甘多精緻既菜式,讓我地每位朋友都食到讚嘆不絕,絕對感受到你對食物既執著,確保到每度菜既優質出品。呢個私窟私穩度高,可以俾我地成班朋友高談闊論,談天說地都唔會有任何騷擾,仲要無限時任玩,有得唱K、睇埋世界杯,服務好到加零一,但又唔收加一,真係重點推介。全晚最令我驚喜既食物,就係富貴四方包,用個饅頭仔包住塊趣一趣既響鈴,同埋蜜餞金華火腿。味道層次感十足,仲有幾層口感,塊響鈴趣到忍唔住空口都咬幾塊,非常不得了。另外,要講下個甜品,桂花花膠膏,真係諗都無諗過,花膠都可以用黎做甜品,食落口非常清新,感覺就係食左好多度菜之後,用個甜品黎幫你Refresh,極度難忘,真心要推介呢個甜品,直頭贏盡東九龍,殺盡全香港,無得輸。不過要話聲俾大家知,佢地每晚只做一台,最少8個人,最多20個人,所以如果大家都想試必須要提早訂位,有其它人Book左就無得食架啦。#八分廚 #私房菜 #私窟 #手工菜 #Omakase #花膠 #桂花花膠膏
非一般的私房菜(Omakase 手工菜)

• 桂花花膠膏
  • 富貴四方包