2022-04-21
自從上次同男友慶祝生日食板神omakase ,一直念念不忘。大假完之際,要同好友食餐好嘅先得!今日食嘅係午市商務鐵板燒套餐(2位)。食物好豐富:前菜三碟需要按次序去食用,首先係螢光魷魚好味道啊!然後係水雲,類似水草,上面放咗淮山(山藥)同柚子調味,酸酸地好開胃;最後係高糖番茄,好香甜😍跟住就係蟹肉沙律🥗加刺身三款,有間八魚、深海池魚、赤身,用料新鮮,自然味美呢個他他賣相吸引,配了自家製嘅脆烤餅牛油果,蟹肉鮮美,加埋高糖蕃茄同晶瑩剔透嘅三文魚子,每一啖都係享受!配上脆烤餅食,口感更豐富,美味!北海道帶子,大大粒,上面鋪左三文魚子,擺盤精緻。帶子煎至兩面金黃,味道清新甘甜,非常新鮮☺️跟住就係龍蝦🦞澳洲大龍蝦勝大大隻,啖啖肉,鮮味十足,幾彈牙,滿滿的幸福感。最正係佢個麵豉湯係會用返啲龍蝦殼嚟整,非常鮮甜!至於牛就係美國牛,分左薄切同厚切薄切層次就多,鮮嫩可口厚切肉質厚實,一啖一粒,肉汁鎖左係裏面,正!仲有不得不提嘅鵝肝,超級肥美,救命!好邪惡,夾麵包食,油香四溢😍介紹返啲醬汁,店員同廚師都有提醒我哋可以先品嚐食物嘅原味,再點醬汁有另一款食法檸檬汁提鮮,牛肉汁令食材更濃郁,而海鮮汁帶微辣,同樣
呢個他他賣相吸引,配了自家製嘅脆烤餅
最正係佢個麵豉湯係會用返啲龍蝦殼嚟整,非常鮮甜!
至於牛就係美國牛,分左薄切同厚切
薄切層次就多,鮮嫩可口
厚切肉質厚實,一啖一粒,肉汁鎖左係裏面,正!
檸檬汁提鮮,牛肉汁令食材更濃郁,而海鮮汁帶微辣,同樣令海鮮更加惹味
不過個人認為食物嘅原味已非常好👍🏻
跟住就係和牛炒飯,其實已經食得好飽,不過個炒飯炒得好香,食下食下都真係食晒🙈同埋我鍾意佢酸酸甜甜嘅漬物
最後就係麵豉湯同埋煙煙韌韌嘅麻薯😆
廚師好好人,有解答我地嘅問題,估唔到佢仲額外送左焦糖多士俾我地食😍勁香口,甜入心!師傅喺我哋面前做咗一次,我可以偷師,返屋企都試吓整!
呢餐食得非常滿足同開心,服務超好,環境又舒適,渡過左一個愉快嘅下午!期待下次再黎板神食野☺️