當日sunny day,我地等位等左10min,我地入座後坐的座位,雖然窗簾係落左3分之1,但根本都遮唔到陽光....所收有點兒曝光的感覺呢...搞到雙眼唔係太舒服~所以我見隔黎張桌的男客人也感到眼部不適,佢就轉左卡位~職員服務態度good,即使有個職員係病左,但佢仍認真地工作~我地order完之後有覆單~又無錯漏呢!幸好1:55pm左右有d客人離開,咁我地就可以轉桌喇~連剛上菜的什錦菠蘿炒飯也一連調往新的桌子,職員態度good,說話clear,也沒有丁點兒出菜呢 什錦菠蘿炒飯提子乾略為甜,多腰果,肉鬆,什菜粒,菠蘿粒~炒飯又唔會好油膩,口感很好呀,good日式海鮮薄餅 $22等左17min左右~共4件,原來幾大份呢~附紫菜條及幼滑的沙律醬喔~good 帶點兒卜卜脆~餡料有蟹柳,蝦! 整件唔算好厚身~set lunch 白咖哩豬扒飯 $39其實我想配時菜的,點知職員話無時菜...所以配甜品..係芒果布丁...但係跟餐的芒果布丁漏上,催完唔夠1min,便補上了 芒果幾挺身,味道唔會太甜,味道ok!共3塊豬扒,以為好細塊tim~白咖哩汁tasty~的確值得推介!即使你唔食得辣,也可以點呢

當日sunny day,我地等位等左10min,

什錦菠蘿炒飯,多肉鬆,腰果!!正

日式海鮮薄餅 $22
日式海鮮薄餅
味道ok的~
帶點兒卜卜脆~餡料有蟹柳,蝦! 整件唔算好厚身~

set lunch
白咖哩豬扒飯 $39
白咖哩豬扒飯
其實我想配時菜的,點知職員話無時菜...所以配甜品..係
跟餐的芒果布丁
芒果幾挺身,味道唔會太甜,味道ok!

共3塊豬扒,以為好細塊tim~白咖哩汁tasty~的確值得推介!即使你唔食得辣,也可以點呢款飯試試看~醬汁有少許咖哩味,帶濃香的忌廉味
但係個白飯球幾硬...幸好可以沾上白咖哩汁來吃~

跟餐飲品
凍薄荷綠茶 (少甜)
有一「舊」似jelly的東東,幸好叫左少甜,所以又唔會覺得好甜~薄荷味道ok的~
而家人點的飲品明明要走冰少甜,但waiter上菜果陣留意到廚房出錯 ,明明叫左少冰,少甜,但只係整左少冰,仲問我地介唔介意?真係有責任感

鮮茄芝士焗餃子 $29
鮮茄芝士焗餃子 ~非常好味~
口感有點似水餃的感覺~可能無用煎及油炸的關係吧~個餃子皮帶少少彈牙~絕不油膩
餡料很好味,豬肉夠咸,椰菜爽脆~芝士又唔會過多~鮮茄醬good!
埋單 $141.9~
附$14 現金券~

而我食飽後舉高雙手揮一揮,有個waiter以為我需要落order...哈哈
10 分鐘 (堂食)
等位的紙仔~
menu set
桌上擺設
什錦菠蘿炒飯,多肉鬆,腰果!!正
白咖哩豬扒飯
鮮茄芝士焗餃子 ~非常好味~
日式海鮮薄餅
味道ok的~