臨近中秋節,約咗朋友見面兼去試一直想食嘅新景園咖喱豬排飯 🤗 嗰日小編同朋友一去到已經見到大排長龍,但好好彩我哋趕到可以第一輪入去食 ✌🏻🍛 咖喱豬扒飯 😋😋😋😋豬扒極之大份,大過小編塊臉,仲差唔多覆蓋晒成隻碟同底下嘅飯 🍚 廚師將豬扒處理得好好,炸完入面仲係好嫩好嫩,係小編目前食過最好味嘅炸豬扒 👍🏻 咖喱汁用另一隻碗上,係有甘甜味嘅港式咖喱汁,入面見到嘅食材唔多,有一大舊薯仔🥔,咖喱汁淋落豬扒同粒粒分明嘅飯食,真係相當出眾!🤗🍽 乾炒牛河 😋😋😋😋😋由於唔夠最低消費,所以叫多一碟乾炒牛河 🤣 嗰種鍋氣不容置疑!香到呢~ 😚 牛肉又係好嫩滑,所有配菜都炒得好香,河粉炒得好開,完全唔會漿住晒!最後兩個人都係KO唔晒,拎咗返屋企做第二餐 😁🍹 凍檸檬茶 😋😋😋😋凍檸茶🍋好清爽,茶底較清,唔濃有少少茶香,可以飲到拮完之後嘅檸檬味 ☺️午餐 💵💵💵 約港幣$110/人💁🏻‍♀️ 小店設有每人最低消費$78,大部分熟客入嚟都係預咗一人一碟,食唔晒就加$1外賣拎走~ 大家要去嘅話,就要留意依點啦~ 另可以外賣自取嘅話,係會平約廿蚊㖭㗎~ 😉🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodire

🍛 咖喱豬扒飯 😋😋😋😋

🍽 乾炒牛河 😋😋😋😋😋

🍹 凍檸檬茶 😋😋😋😋

午餐 💵💵💵 約港幣$110/人

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!
2023-09-25
10 分鐘 (堂食)