2011-04-30 31 瀏覽
之前聽朋友講過係佐敦有間泰國野環境ok 食物又好味, 今日放左工決定約埋同事一齊去試下。依間泰國餐廳離地鐵站唔遠, 唔需要5分鐘就行到。我地兩個人叫左一個麻辣青瓜、生蝦刺身、紅咖哩燒鴨、bbq雞肝,鴨胸,墨魚丸 仲有招牌bbq小法包。先講個麻辣青瓜, 本身我唔係好食得辣, 所以食左1,2 舊已經食唔到, 但係佢酸酸辣辣既味道真係好開胃。之後既生蝦就真係好食到不得了, 一食落去就知新鮮, 而且爽口, 最特別就係依間餐廳會炸左個蝦頭, 食過真係番尋味。本人係生蝦既fans, 每次食親泰國野都一定要嗌, 今次依間真係食過咁多間最新鮮!!之後黎到個招牌bbq小法包, 佢睇落好似冇乜特別, 但係熱喇喇食落去真係好香口, 個皮脆包軟熟, 仲可以點埋咖哩汁黎食!! 絕對係必食至於個紅咖哩燒鴨, 佢個咖哩甜甜地唔辣, 好岩女仔食, 最特別係擺左一樣生果落去, 荔枝!! 當荔枝煮熟左再放係d咖哩入面, 感覺係會好清涼同埋好甜。完全冇諗過食咖哩係可以配荔枝! 另外 值得推介既係一隻飲品- 分解茶, 食完咁多野之後飲真係冇咁油膩, 絕對值得一試!!!!

新鮮生蝦
招牌必食
有新鮮荔枝係入面既紅咖哩燒鴨

2011-04-27
5 分鐘 (堂食)
新鮮生蝦
招牌必食
有新鮮荔枝係入面既紅咖哩燒鴨
  • 生蝦刺生、紅咖喱燒鴨、bbq小法包 (必食)