2020-09-01 1604 瀏覽
終於係老公生日前開返晚市,勁開心雖然見到頭一兩個食評麻麻地,但睇相都ok呀,而且都係講lunch,咁就俾個機會佢啦😬訂枱個陣有mark到生日,一入門口,侍應已經好醒話幫我雪住個蛋糕先,勁貼心😍 (我個蛋糕仲細個過拳頭🙈)我地叫左兩個set dinner同一個小食 (炸椰菜花?),set dinner 一個魚,一個牛扒。個set有湯或者沙律+主菜+餐飲+甜品小食 — 炸椰菜花香口,好味,又唔油膩👍🏻是日餐湯蕃茄湯,佢預左我地會share, 索性幫我地分左兩碗(碟?) Anyway,好飲,開胃👍🏻沙律係菠蘿蟹肉沙律,菠蘿又香又甜,蟹肉鮮甜但有少少帶殻清唔乾淨,扣少少分啦。主菜 — 魚外脆內軟無over,一流👍🏻。最最最緊要係夠熱,最怕食西餐就係d食物第一啖已經係和和暖。主菜 — 牛扒 (midium)都好食,佢其實好大塊,但係薄身既。(咁薄既扒,問要幾成熟在我本人黎講真係有少少多餘?) 兩個伴碟都好ok,都有細心調過味。甜品係椰汁朱古力蛋糕,好食既,但本人對”椰”乜都麻麻地,所以.... 非戰之罪😅飲品都係奶茶咖啡檸茶檸水個d正常野啦😅戲肉黎喇😎 佢地自動波將我個蚊形蛋糕上碟送上黎,真係好
終於係老公生日前開返晚市,勁開心

小食 — 炸椰菜花
香口,好味,又唔油膩👍🏻

主菜 — 魚
外脆內軟無over,一流👍🏻。
最最最緊要係夠熱,最怕食西餐就係d食物第一啖已經係和和暖。

主菜 — 牛扒 (midium)

兩個伴碟都好ok,都有細心調過味。

飲品都係奶茶咖啡檸茶檸水個d正常野啦😅

戲肉黎喇😎
佢地自動波將我個蚊形蛋糕上碟送上黎,真係好意外,仲寫好Happy Birthday ,又點晒蠟燭(佢提供😅),拎過黎既時候,仲有繼講生日快樂同多謝我地揀佢地間餐廳慶祝生日,今年呢間餐廳🍴認真唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2020-09-01
慶祝紀念