2024-01-04
聖誕節既中午黎食午餐,人唔多,環境闊落,被安排上2樓坐。有前菜供應,我地叫左無骨牛肋條 ($180),牛肩裏條 ($250)同調味豬扒 ($180),店員有幫忙燒肉類,有禮貌得黎又非常有效率地幫我地燒,但係冇同我哋講邊款係牛肋條邊款係牛肩裏條,快速幫我地燒好,好似好趕時間咁,我哋都未食完就想繼續燒,要叫佢轉頭先燒佢先停手😅牛既肉味唔重,亦無咩醃料味,如果唔靠調味料應該冇咩味,肉質都唔係特別好食,份量一般,呢個價錢唔太值。另外叫左生菜 ($70) 配肉類,配埋一齊食都唔覺得特別好食。叫左個泡菜餅 ($130) 同冷麵 ($100),泡菜餅冇乜泡菜味,唔點汁又係好似冇乜特別咁,冷麵反而ok,麵質幾煙韌,如果酸啲仲好味啲。到我哋食完啲肉,店員好匆忙咁問我哋仲燒唔燒,佢要幫我哋收起個爐,唔知以為好多客等緊,但係其實成間鋪都冇乜人,好似趕我地走咁
生菜