2020-05-30
路過見到,竟然唔洗排隊?! 即刻入去試試。 老闆應該幾有家庭觀念,亦有人情味,連燒鵝師父個樣都畫埋落去。叫個上庄試下。本來想試埋鳳肝,但晚上六時已經沽清了。望落唔錯都算多肉個底仲有d蠔油豆,好懷舊講番隻鵝,個皮真係香到不不得了,有陣炭燒味!除左係澳門JW食過片皮鴨食過呢陣炭燒香之外,今次再食到,外皮仲係保持到脆身!肉汁非常甘香!就算底下部份都好多肉!食燒鵝係油嫁喇,但佢d油非常咁香,咁先食得有價值!個汁真係超正,叫左碗白飯撈晒佢個汁!個撈面都係超正,功夫非常到家!完全無簡鹼水味,又彈牙,仲要中間剪左一刀,方便食客,好多時係老麵家先會做,呢個麵真係一流,好難得!! 配既湯仲好重胡椒味,非常夾!唯一係,我地隻腳放係枱底個庄時,油到跣腳。估唔到燒鵝上庄有油,張枱個下庄都呼應番。
叫個上庄試下。本來想試埋鳳肝,但晚上六時已經沽清了。
望落唔錯
都算多肉
個底仲有d蠔油豆,好懷舊