2021-05-25
最近睇臉書見到梁祖堯介紹呢間<Woodsage>多國菜餐廳,好似又幾好食喎!加上我朋友生日,佢又咁啱想食,我預早book定枱,點知打咗三日電話,終於打通咗book到枱啦🥺🦐烤蝦配金柚沙律顏色配搭簡直係完美呀😍蝦球咬落夠彈牙!沙律菜又夠新鮮爽脆,而且金柚肉又無苦澀味之餘,又夠清甜!重點係金柚肉完全無黐住一粒粒嘅細核,咁食得特別開心又安心😚🐄安格斯西冷配炸薯條好大塊嘅安格斯牛扒,伴碟嘅薯菜夠哂豐富又夠新鮮!牛扒原本order咗為5成熟,但切開有7成熟,好彩入口夠鮮嫩,又夠腍!💯正!🧀黑松露芝士薯條炸到金黃香脆嘅幼薯條,配上香濃惹味嘅黑松露醬,越食越上癮,味道令人無法抗拒😋🍕大蔥鴨肉薄餅焗到卜卜脆嘅薄餅,鋪滿炸過嘅大蔥絲!入口完全無大蔥嘅草青味,而家增加咗雙重香脆口感!鴨肉肉質唔靭,加上鹹鹹甜甜嘅醬汁,惹味無比🤪🍝冬蔭公忌廉海鮮意大利麵微辣兼帶有微酸嘅冬蔭公汁,估唔到同意大利麵^_^係咁夾㗎🤩每一啖意大利麵都食到冬蔭公味道,配上雜錦海鮮,呢個價錢簡直係超值呀👍🏻👍🏻👍🏻🥙泰式豆醬炒雜菜雜菜種類繁多,有荷蘭豆、椰菜、粟米芯、翠玉瓜等,營養配搭得非常好,味道偏向中式,可能黃豆醬嘅
🦐烤蝦配金柚沙律
🐄安格斯西冷配炸薯條
🧀黑松露芝士薯條
🍕大蔥鴨肉薄餅
🍝冬蔭公忌廉海鮮意大利麵
🥙泰式豆醬炒雜菜
雜菜種類繁多,有荷蘭豆、椰菜、粟米芯、翠玉瓜等,營養配搭得非常好,味道偏向中式,可能黃豆醬嘅效果啦,但估唔到入口係出奇地清新,素食者非食不可呀😛
🫐雜莓沙冰
沙冰打得好幼滑,雜莓味夠香莓,味道清甜!飲到最後一啖依然都係果味濃!唔會變沙冰水👍🏻
🥭香芒熱情果沙冰
香芒味偏重,充滿住夏日氣息,好啱夏天飲
🍫朱古力特飲
朱古力味道少少濃,味道偏甜