2023-03-12
中環威靈頓街有幾檔大排檔好出名,晚餐時段更加係座無虛席😎 但你又知唔知喺大排檔橫巷中有一間好高質嘅日本餐廳呢😙 呢間裝修好日式典雅嘅鮨政同外面嘅大排檔相映成趣😎 質素相當唔錯,推介大家試吓👍感覺好似去咗日本嘅壽司店,店員都係日本人,服務真係一絲不苟👍 值得欣賞🥰佢最出名,就係有分兩個價錢嘅壽司放題,聽講高質嘅壽司媲美omakase質素,仲係任食😎 好受歡迎㗎🤩 今次我哋就散叫,質素都相當唔錯,好有驚喜😎🌟豪華三色丼 $288 (附沙律、蒸蛋、麵豉湯)油甘魚、海膽、吞拿魚蓉用料真係好上乘,而且每一款嘅刺身都好多🤩 其中我最欣賞佢嘅海膽,用日本海膽,嗰種鮮甜嘅感覺真係好正😍 油甘魚亦都好肥美,呢個丼飯我比一百分💯😎🌟五點刺身拼盤 $388吞拿魚、日本帶子、甜蝦、油甘魚、三文魚就咁睇價錢好似幾貴😆 但其實真係物有所值😎 五款刺身,分量十足,而且睇相都見到係非常新鮮🥰 啱晒我呢啲唔想食咁多飯嘅人🤣 真係好滿足🥰🌟雜錦天婦羅 (大)$168呢個真係好抵食,又係分量十足😎 有五隻大蝦,食得出師傅嘅炸工好好,天婦羅粉漿非常薄脆,一啲都唔油😎 日本南瓜同埋番薯超級甜,真係好有係日本食嘅質素,推介👍食完
🌟豪華三色丼 $288 (附沙律、蒸蛋、麵豉湯)
油甘魚、海膽、吞拿魚蓉
🌟五點刺身拼盤 $388
吞拿魚、日本帶子、甜蝦、油甘魚、三文魚
🌟雜錦天婦羅 (大)$168
食完真係好滿足好回味,下次試吓佢嘅任食壽司套餐先得😎