2024-06-08
如果一早嚟太子,我都會喺呢間茶餐廳食早餐,平時繁忙時間呢度都幾多人(似乎好多都係熟客),一定要搭枱。今日十點幾行過見冇乜人,諗住入嚟食個早午餐,叫咗早餐牌上嘅雞扒米線。平時早餐時間食啲雞扒新鮮炸,外面脆、入面嫩,好好食。今日叫咗雞扒米線配雙炒蛋、熱鴛鴦同多士走油。賣相唔錯,不過可惜入口就完全唔一樣。今日啲雞扒好肥,要去皮同埋切走啲肥膏,仲有啲米線漲哂,好似煮咗或者浸咗好耐,淋到「入口即溶」🤣,可能有啲人會鍾意咁淋,不過我就覺得麻麻。炒蛋同平時差唔多,不過如果你想要熟啲,記住落單嗰陣講埋。今日塊多士一定唔係即烘,平時又熱又脆,今日又凍又淋又靱,可能到放咗一段時間。😢好彩杯嘢飲仲好okay。今日呢餐有啲令人失望,以為非繁忙時間會好啲,點知原來唔係。不過$39咁嘅份量就抵食嘅。
好彩杯嘢飲仲好okay。