2021-07-28
📍麺屋武蔵二天📮馬鞍山鞍祿街18號MOSTown 新港城中心(4期)2樓2110號舖.家住美食沙漠既foodie, 要搵好野食真係唔容易🥲行行下發現係角落頭一間拉麵店, 都幾多人食餐廳有拉麵沾麵, 仲有唔同既定食set同埋牛肉飯/鰻魚飯俾客人選擇, 咁多款實搵到鐘意食既野啦至於拉麵沾麵既配料有慢煮豚肉之外, 餐廳仲有炸物俾客人揀, 🐽炸日式豬扒+🐤炸雞件.二天沾汁麵配魚介醬油湯 HKD78💁🏻♀️重口味既我鐘意沾麵多啲, 無揀到慢煮豚肉揀左二天, 二天意思係豚天同雞天(炸日式豬扒+炸雞件)麵條比平時既拉麵粗少少, 食落好彈牙, 魚介醬油湯咸左少少, 糖心蛋好入味, 二天炸即叫即炸, 上枱仲熱辣辣脆卜卜, 粉漿控制得好好, 平均地包著豬扒同雞件, 而雞扒豬件仲好嫩口好好味😋鰹魚豚骨湯拉麵 HKD78🙎🏽♂️鐘意清淡啲就揀左拉麵配傳統既慢煮叉燒🐷麵條比沾麵稍為幼少少, 比較韌度, 湯底充滿濃濃既豚骨味, 唔會太咸, 豚肉有入口即溶既感覺, 肥瘦適中.拉麵沾麵各有千秋, 價錢合理, 身為美食沙漠既受害者, 呢間拉麵店絕對係我會pencil mark再返去食既餐廳🤣.整體環境💭💭💭好味道:🧑🏻
二天沾汁麵配魚介醬油湯 HKD78
二天沾汁麵配魚介醬油湯