招聘中
月薪
$19,000+
月薪
2016-08-29 1720 瀏覽
記得,哩間餐廳啱啱進駐香港時,光顧過銅鑼灣分店,覺得終於有間似樣嘅日式咖喱店喺香港,一直念念不忘,幾年後嘅今日,幫襯尖沙咀分店,完全粉碎我一直嘅印象,咖喱冇咖喱味(隱若仲見到有生粉打茨)、蛋冇蛋味、忌廉冇忌廉味、雞有雪味(我知唔會係新鮮雞,但都唔好咁離譜)、飯好少食完唔覺飽(減肥去食一流,絕對唔會有罪疚感),仲有,我有理由相信,餐廳係唔想客人食完,仲霸住張枱賴死唔走,所以,冷氣開到雪櫃咁,而冇向商場作出反映調節,基本上,碟飯一放上枱就會凍,以前,覺得呢個價錢值得俾,而家,我寧願幫襯附近茶餐廳(尖沙咀嘅茶餐廳,都唔平) ,食完好想叫佢回水,如果,你唔同我講哩啲係咖哩,我只會覺得係有啲辣味嘅啡色汁,真悲哀,以前,銅鑼灣分店服務幾好,今日,尖沙咀分店,可能因為經濟不景,服務已變得好一般般,睇佢哩個形勢,有機會將會全面撤離香港(佢應該頂唔住香港啲貴租),可惜
2016-08-28