2023-11-25
🧇柑橘窩夫伴雪糕窩夫蛋香不錯,外脆內軟,吸收了酸甜柑橘醬汁,作為飯後甜品,依然令人相當有食慾!非常鍾意餐廳選用幾款柑橘,令甜品細緻地夾雜唔同嘅味道及質感,但又有相當嘅一致性及口感層次!🥩烤大骨牛小排烤牛小排肉質鬆軟,細緻軟嫩,醬汁較濃郁,配搭蒜片更有風味。🍝山薊菜大蜆意粉蜆肉鮮甜又大隻,山薊菜白汁帶海鮮嘅鮮味,扁意粉軟硬度適中。🐤 韓國無骨炸雞半份餐廳有五種口味,分別係濟州柑橘,玫瑰醬,甜辣,白洋蔥及水原式牛肋骨醬炸雞。而我就點選了白洋蒽炸雞,忌廉汁用上洋蔥熬煮,味道帶甜相當特別!首先炸雞尚算juicy又嫩滑,脆漿雖然較厚,但炸粉配上醬汁,外層脆口所以脆漿都好味!🍹飲品~ 濟州柑橘乳酪,似柑橘味益力多沙冰,酸甜醒胃又清新,有大粒柑橘做裝飾,勁IG-able;抹茶柑橘蜜露冰,抹茶唔太濃烈,淡淡嘅幽香襯起柑橘香甜味。
柑橘窩夫伴雪糕
🥩烤大骨牛小排
烤牛小排肉質鬆軟,細緻軟嫩,醬汁較濃郁,配搭蒜片更有風味。
烤大骨牛小排
🍝山薊菜大蜆意粉
蜆肉鮮甜又大隻,山薊菜白汁帶海鮮嘅鮮味,扁意粉軟硬度適中。
山薊菜大蜆意粉
🐤 韓國無骨炸雞半份