2024-03-28 40 瀏覽
次次經過都好多人排隊,今次醒目book咗位先黎。 餐廳裝修同韓國既”大排檔”好相似,牆上既海報,加上枱面上既韓星貼紙,仲有呢到既燈光同門口既膠簾,真係好入型入格。😍😍用QR code落單後,好快就上咗兩碟,總共6款既小菜。酸蘿蔔,麻油芽菜,醃菜等等味道都好地道。😆😆今次黎都試下佢既招牌醬油蟹拼盤。除咗有一隻醬油蟹之外,仲有四隻醬油蝦同埋一碗兩人份既紫菜拌飯。醬油蟹蟹膏呈深黃色,味道好濃郁,將少少蟹膏加埋麻油醬油,撈落去白飯到一齊食,真係好幸福。另外,蝦肉同蟹肉已經醃到入晒味,蟹肉份量極多,蝦肉亦都好彈牙,而且完全冇腥味,處理得好好。😍😍之後我地叫咗個泡菜煎餅,煎餅煎得香脆可口,入面既餡料亦都毫不吝嗇,滿滿既泡菜,加埋香脆既外皮,配上醬汁,咸咸酸酸,口感同味道都好豐富。另外,我地都叫咗個小食脆炸紫菜卷,炸得好香口,如果有配多個辣醬就更好啦。🤤🤤最後,食韓國野點少得叫返個野飲,我地叫咗個兩人份既草莓牛奶配蜂巢特飲。冇講錯,杯入面真係有放蜂蜜,草莓牛奶亦都特登調較得冇咁甜,加埋就啱啱好啦。😚😚😙😙