2018-10-27 434 瀏覽
初初聽朋友介紹呢間好食,以為呢間係食韓燒,因為佢話韓國嘢任食,我就以為系韓燒。原來係韓式食物任食😂好似又真系第一次。去到,原來餐廳🍴有2個部分,一邊係素食,一邊係主要食韓國嘢,我地當然有備而來,一早就諗住食韓國野。落單叫咗個炸雞🍗,而炸雞🍗醬汁系出面,好多款式呀,柚子醬、青檸蜜糖醬汁、菠蘿椰香醬、士多啤梨韓式辣醬、擔擔醬。我哋最後試咗擔擔醬,炸雞炸得好香脆,雞肉嫩滑。海鮮香蔥煎餅🌮,涷左少少,但啲蔥煎得好香,如果能保持溫度就最好了。🍕牛肋骨鍋,細細碗,牛肋骨好濃味,仲要啖啖肉,入面有薯仔,紅蘿蔔🥕,好林好入味,吸哂成碗野既精華。部隊鍋配料多,牛丸、海帶、炸魚蛋、韭菜餃、芝士腸仔、濟洲墨魚丸、痳辣包、雞肉腸、獅子狗、午餐肉、金菇、布包豆腐。仲有南瓜、粟米仔、翠玉瓜、雞髀菇、粉絲、蓮藕片、即食麵🍝、羽衣甘藍(呢到竟然有,聽講出面買幾貴)、豆卜、生菜、🥗娃娃菜。款式簡直多不勝數。配料多不特至,仲要擺設得勁靚😍真係人都開心啲,食都食得開心啲。最後男朋友仲整咗個韓式拌飯,我真係o咀,因為已經好飽,竟然仲有拌飯,拌飯材料有泡菜、青瓜絲、黑豆、蓮藕、菠菜、海鮮雜繪、甘筍、韓式烤牛肉、韓式烤豬肉、韓式

我哋最後試咗擔擔醬,炸雞炸得好香脆,雞肉嫩滑。

最後男朋友仲整咗個韓式拌飯,我真係o咀,因為已經好飽,竟然仲有拌飯,拌飯材料有泡菜、青瓜絲、黑豆、蓮藕、菠菜、海鮮雜繪、甘筍、韓式烤牛肉、韓式烤豬肉、韓式辣雞。

真系勁多材料,烤牛肉口感嫩滑,有啲甜味,又有啲鹹味,相信係醃料出色帶到牛肉嘅鮮味。個拌飯真系唔錯。

甜品有自制棉花糖,DIY朱古力噴泉🍫,宇治金時🍵,石板街,芋圓🍨,仙草。

仲有啲生果食,有士多啤梨🍓,藍莓,菠蘿🍍。

宇治金時:紅豆蓉+綠茶蛋糕細杯裝🎂表面係cream,中間夾著紅豆蓉加蛋糕👅推介⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

棉花糖機,小朋友一定好鐘意。
(我都唔知整左啲咩出嚟)😹

🌟食物款式好多
🌟咁嘅質素咁嘅價錢,超抵食
🌟店員服務態度好
🌟我覺得擺設,裝飾都好花心思👍🏻
🌟話就話食90分鐘, 但冇趕我地走👍🏻
🔹如果有wifi提供更好