2019-11-04 666 瀏覽
今晚同朋友去咗旺角「Running燒」食韓式燒烤放題。好耐之前其實都喺喥食過一次,感像中係一間可以翻兜再食嘅韓燒店,今晚一於叫埋朋友再戰一戰~🥩💪🏻應該係平日關係,今次去到都算快就有位~唔駛點等位。一坐低店員就即拎咗前菜俾我哋邊食邊落單。當中塊蘿蔔係用嚟清潔個鐵板用。唔知會唔會有人食錯過。😆主要嘅落單紙有3張(其實仲有1張係酒類,但我哋今次無飲酒)聽落3張紙好似唔係好多,但實際上睇埋紙上嘅食物會發現各式各樣嘅肉類/海鮮/小食同熟食都有。基本上張張紙都好有衝動想點晒佢!蒜蓉芝士生蠔、生蠔、扇貝、帶子、魷魚圈海鮮類整體食落都新鮮,而且賣相都算吸引!👍🏻當中我特別鍾意蒜蓉芝士生蠔、帶子同魷魚圈~蒜蓉芝士生蠔即使唔係好大隻,但燒溶咗嘅芝士配埋蠔呢個組合,其實都已經無得輸!🥴而魷魚圈就算燒耐咗,食落都依然好淋,好味!茄子、厚切豬腩肉、辣味五花肉、豬頸脊肉厚切豬腩肉非常好燒易控制,厚實嘅豬肉🐖,連埋生菜同醬汁包埋一齊食,好!滿!足!醬汁牛五花肉🐂牛肉之中,醬汁牛五花肉係我呢餐食過其中一款特別鍾意嘅肉。五花肉唔易燒燶,而肉身薄切,本身醬汁好入味,燒好其實直接食唔需要點其他醬汁都已經好good~最後都

應該係平日關係,今次去到都算快就有位~唔駛點等位。
前菜

主要嘅落單紙有3張(其實仲有1張係酒類,但我哋今次無飲酒)

蒜蓉芝士生蠔、魷魚圈、扇貝、帶子

蒜蓉芝士生蠔、生蠔、扇貝、帶子、魷魚圈

厚切豬腩肉、辣味五花肉

茄子、厚切豬腩肉、辣味五花肉、豬頸脊肉

羊腩肉、牛柳粒、調味雞肉

最後都想講一講佢哋嘅熟食~
柚子味炸雞

柚子味炸雞🐓

呢喥炸雞有三款口味(原味/柚子/噴火)。炸雞炸到外層好香脆而內裡juicy~選擇咗其他味嘅話就會配埋相應醬汁俾你點嚟食。我平時唔係特別好柚子味,但估唔到炸雞加上柚子味竟然有新鮮感而又好食!值得一試。
水冷麵

水冷麵🥢

平時食放題,相信好多時都會盡量唔點粥粉麵飯,又唔知幾大碗,又怕太飽肚食唔到其他~但呢碗水冷麵份量唔會好大,其實只係幾味就可以KO,同朋友share嘅話,食完差啲想再叫多碗。😝 水冷麵麵質幼身好彈牙,湯底冰涼又少少甜甜地幾清新~食咗咁多燒肉,整返碗食吓幾啱!
5 分鐘 (堂食)
蒜蓉芝士生蠔、魷魚圈、扇貝、帶子
厚切豬腩肉、辣味五花肉