2019-09-09 133 瀏覽
又黎尖沙咀韓國街搵韓國嘢食,見到呢一間似乎係新開嘅餐廳,入嚟試吓。我地嗌左韓式薯泥比薩批,韓式牛肉拉麵,韓國傳統金便當,真露蜜桃泡泡汽酒,韓國甜米水。唔駛等好耐好快就已經有得食,第一樣食嘅就係韓式薯泥比薩批。好貼心啊,侍應拎個嘢食上嚟嘅時候仲提我地好熱要小心啲唔好掂到個柄。不愧為呢度嘅招牌菜我覺得薯泥Pizza十分之好味同埋有新意。傳統嘅Pizza可能個餅底會做得比較硬,但係呢一個薯泥Pizza係淋身嘅,一來可以試到Pizza材料同薯仔嘅配搭二來可以試吓另一個口感嘅Pizza,真係好有驚喜。第二樣上嚟嘅嘢食就係韓國傳統金便當,入邊有齊晒韓國傳統嘅便當嘢食,包括白飯魚,午餐肉當然唔少得泡菜同辣醬。不過要提醒大家一句,呢一個便當因為有辣醬嘅緣故好辣,鍾意食辣嘅朋友,如果食呢個你會好開心。😂韓式牛肉拉麵係辛辣麵加咗其他配料,面夠晒彈牙,比起我自己係屋企煮嘅辛辣麵實在好食太多。😂嘢飲方面冇得彈呢兩個嘢飲都十分之推介。第一個蜜桃泡泡酒,一啲酒精味都冇。完全係好似飲緊蜜桃味汽水咁,非常之容易入口。而且店員會拎兩個小小嘅燒酒杯過嚟,我覺得自己好似處身係韓劇咁。另外呢個韓國甜米水,之前每一次去汗蒸幕都

嘢飲方面冇得彈呢兩個嘢飲都十分之推介。第一個蜜桃泡泡酒,一啲酒精味都冇。完全係好似飲緊蜜桃味汽水咁,非常之容易入口。而且店員會拎兩個小小嘅燒酒杯過嚟,我覺得自己好似處身係韓劇咁。另外呢個韓國甜米水,之前每一次去汗蒸幕都一定會叫呢一個嘢飲,估唔到喺香港呢度都可以見到,推介推介。

除咗有韓國嘢食之外,店員都係真韓國oppa,由oppa黎招呼客人,真係可以滿足到客人嘅幻想。