2024-10-05 255 瀏覽
今日國慶日,繼續留港消費。午餐喺德福一間cafe食,但唔係太愉快。之後轉場去Airside行街街,見到韓式烤雞店,阿仔話想試,所以就入去試下先。 Goobne Chicken (AIRSIDE)📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L510號舖餐廳主打非油炸烤雞🐔我們點了1️⃣烤雞Pizza套餐一個9吋Pizza🍕 + 一款烤雞🐔芝加哥薄餅:勁多多多多多五種口味芝士🧀,批邊像餅乾一樣香脆。辣椒脆烤雞︰烤雞外皮被醬料完全包裹著,小小微辣,內裏雞肉超級嫩滑。2️⃣卡邦尼炒年糕卡邦尼意粉食得多,但意粉夾雜著炒年糕第一次吃到,感覺幾fuision,但味道出奇地夾,同樣地好重巴馬臣芝士味,🧀芝士愛好者必叫。3️⃣韓式炒牛肉粉絲一上枱已經聞到陣陣麻油香味,有多種配料包括蛋絲、紅椒、青椒、洋蔥、香菇、木耳、甘筍絲和肥牛,韓式粉絲煙煙韌韌,撈勻後吃每一啖都有多種配料,絕妙口感。兩個人要咁多嘢食照清枱🤪#香港#美食#韓國烤雞#留港消費#airside#foodie
今日國慶日,繼續留港消費。

Goobne Chicken (AIRSIDE)
📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L510號舖

2️⃣卡邦尼炒年糕

3️⃣韓式炒牛肉粉絲

兩個人要咁多嘢食照清枱🤪

2024-10-01
5 分鐘 (堂食)